Themabeeld coronamaatregelen op de UAntwerpen 

Themabeeld coronamaatregelen op de UAntwerpen ©  DVH

Universiteit Antwerpen schakelt zo veel mogelijk over op online lessen

Antwerpen -

De Universiteit Antwerpen heeft zondag besloten om zo veel mogelijk in te zetten op online lessen. Die beslissing kwam er naar aanleiding van de stijgende besmettingen en de vraag van enkele studenten op sociale media. Praktijklessen gaan wél door op de campus, maar voor de klassieke hoorcolleges wordt een digitaal alternatief gezocht. “Honderd procent digitaal gaan, willen we zo veel mogelijk vermijden”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van UAntwerpen.

“De faculteiten beslissen zelf welke lessen er online zullen doorgaan en welke niet”, zegt De Meyer. Dat wordt nog een hele onderneming, want op de universiteit zijn er wel een paar duizend opleidingsonderdelen. Praktijkvakken van richtingen als kinesitherapie zullen op de campus gebeuren, maar ook de seminaries van theoretische opleidingen waar interactie vereist is, kunnen ter plaatse doorgaan. “Daarnaast zullen sommige klassieke hoorcolleges volledig online gegeven worden. Andere kunnen op de campus én thuis gevolgd worden met een live stream of opname.”

Geen verplichting

Volgens de nieuwe maatregelen zijn online lessen niet verplicht. “Maar wij wilden ons steentje bijdragen om de contacten zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast kwam de vraag van studenten om online lessen aan te bieden voor zij die in quarantaine zitten of zich niet comfortabel voelen bij een on campus les.” Concrete cijfers over de besmettingen op de UAntwerpen zijn er niet. “Maar ook de studenten ontsnappen er niet aan”, zegt hij.

De faciliteiten op de campus als bibliotheken en studentenrestaurants blijven wel open. “Ook daar worden de regels strikt opgevolgd, in de restaurants worden de regels van de horeca toegepast. De bibliotheken gaan vooral belangrijk zijn nu de blok er aankomt.”

 Saar Van Olmen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio