Gemeentearbeiders verwijderden maandagochtend de hagen ter hoogte van het zebrapad, hier ter hoogte van het kruispunt van de Stationssteenweg met de Grote Puttingbaan. 

Gemeentearbeiders verwijderden maandagochtend de hagen ter hoogte van het zebrapad, hier ter hoogte van het kruispunt van de Stationssteenweg met de Grote Puttingbaan. © BEPR

Haag staat in de weg voor pas geschilderd zebrapad: “Is dit voor hordenlopers?”

Kessel -

Voetgangers die de voorbije dagen de nieuw aangelegde zebrapaden van de Stationssteenweg in Kessel (Nijlen) wilden uitproberen, moesten een onverwacht obstakel overwinnen. Op het einde van twee van de drie nieuwe oversteekplaatsen stond namelijk een haag. De vreemde situatie werd maandagochtend rechtgezet.

Bert Provoost

Een firma heeft vorige week heel wat nieuwe wegmarkeringen geschilderd op de openbare weg in opdracht van de gemeente. “Er zijn onder andere nieuwe fietsstraten aangeduid en allerlei belijningen werden aangepast en verbeterd. Zo zijn er ook drie extra zebrapaden geschilderd in de Stationssteenweg in Kessel. Aan de zebrapaden ter hoogte van de Ringstraat en ook ter hoogte van de Grote Puttingbaan stond er inderdaad nog een haag tussen de rijweg en het fietspad die nog niet verwijderd was”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen-Open Vld).

De strook overgebleven aarde wordt nog opgevuld met klinkers.

De strook overgebleven aarde wordt nog opgevuld met klinkers. © BEPR

“Het was uiteraard de bedoeling dat de hagen eerst verwijderd zouden worden. Maar de schilders zijn uiteindelijk als eerste langsgeweest. Dat blijkt te maken te hebben met het weer. Om de belijning aan te brengen is zo droog mogelijk weer nodig, daarom heeft de externe firma de planning wat aangepast. Met een bordje met de mededeling dat de haag spoedig weggenomen zal worden, had veel verduidelijkt kunnen worden.”

Maandagochtend kwam een ploeg gemeentearbeiders de haagplanten verwijderen. Ondertussen zorgde een foto van de komisch uitziende situatie al wel voor de nodige hilariteit op sociale media. “Is dit een zebrapad voor hordenlopers? Een oversteekplaats voor een haagmus?”, klinkt het onder andere met een knipoog.

“Laten we vooral onthouden dat er vroeger geen zebrapaden lagen en dat ze er nu wel liggen”, aldus schepen Celis. “De haagjes zijn maandag verwijderd en de strook overgebleven aarde wordt vervangen door nieuwe klinkers.”

 

 © BEPR

 

 © BEPRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio