Acteur Matthew McConaughey hakt de knoop door: “Ik stel me geen kandidaat voor gouverneur van Texas”

Hij doet het … niet. Maandenlang werd er over gespeculeerd of Hollywoodacteur Matthew McConaughey (52) zich kandidaat zou stellen voor het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Texas. Maar zondag maakte hij bekend dat hij voorlopig past voor de uitdaging.

Bron: New York Times

Over een jaar vinden in de Verenigde Staten belangrijke tussentijdse verkiezingen plaats. Naast nieuwe congresleden worden er in een resem staten onder meer ook nieuwe gouverneurs verkozen.

In Texas, de tweede grootste staat van de VS, dingt de conservatieve gouverneur Greg Abbott naar een herverkiezing. Het zag er een tijdlang naar uit dat hij te duchten concurrentie zou krijgen van de beroemde acteur Matthew McConaughey, afkomstig van de zuidelijke staat.

De acteur uit onder meer Interstellar, Dallas Buyers Club en The Wedding Planner liet iedereen lange tijd in het ongewisse of hij al dan niet in het politieke bad zou springen. Zondag hakte hij uiteindelijk de knoop door. Een politiek ambt bekleden “is een inspirerend pad dat ik op dit moment echter niet wens te bewandelen”, zo maakte hij zelf bekend via een video die hij deelde via Instagram en Twitter.  

De voornaamste tegenkandidaat van Republikein Greg Abbott zal nu allicht Democraat Beto O’Rourke worden.

LEES OOK. Wordt Matthew McConaughey de nieuwe gouverneur van Texas? “Ik maak mijn beslissing zeer binnenkort bekend”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

joro