©  AP

Novak Djokovic dreigt Australian Open te laten schieten door vaccinatieplicht: “Onder deze chantage zal hij niet spelen”

Het lijkt er steeds meer op dat Novak Djokovic in januari niet zal deelnemen aan de Australian Open. Voor deelname aan het eerste grandslam-toernooi van het jaar geldt een vaccinatieplicht, en de negenvoudige winnaar heeft nog niet laten weten of hij gevaccineerd is tegen het coronavirus. Srdjan Djokovic, vader van de twintigvoudige grandslam-winnaar, noemt het een vorm van chantage en geeft toernooidirecteur Craig Tiley een veeg uit de pan.

Raf HermansBron: Telegraaf

Voor deelname aan de Australian Open in januari geldt een vaccinatieplicht. De Servische nummer 1 van de wereld heeft echter nog niet laten weten of hij het vaccin al heeft genomen. “Niemand heeft het recht om toe te treden tot deze vorm van intimiteit. Iedereen heeft het recht om te beslissen over zijn eigen gezondheid”, verklaarde vader Srdjan Djokovic tegen TV Prva. “Of hij zal laten weten of hij gevaccineerd is of niet? Ik denk het niet. Ik weet ook niet wat hij besloten heeft. En als ik het zou weten, zou ik het niet delen.”

Chantage

En dus lijkt het erop dat Djokovic de Australian Open gaat overslaan en zo zijn kans op een historische 21e grandslam-titel laat liggen. “Onder deze chantage en voorwaarden zal Novak waarschijnlijk niet spelen daar”, vervolgt vader Djokovic. “Natuurlijk wil hij spelen, hij is een atleet. Maar niet met deze chantage. Ik zou het ook niet doen. En hij is mijn zoon, dus maak zelf de rekensom maar.”

Djokovic won al 20 grand slams, waarvan negen keer de Australian Open. 

Djokovic won al 20 grand slams, waarvan negen keer de Australian Open. ©  BELGAIMAGE

Russisch vaccin

Toernooidirecteur Craig Tiley,die eerder zei dat hij denkt dat Djokovic wél zal spelen in Melbourne, krijgt er ook van langs. “Wat is een erkend vaccin, meneer Craig? Het Russische vaccin hoort hier niet bij? Volgens onze criteria zijn alleen juist de Chinese en Russische vaccins erkend.”

De Australian Open begint op maandag 17 januari. Begin dit jaar versloeg Djokovic in de finale Daniil Medvedev in drie sets, goed voor zijn negende eindzege in Melbourne.

Vastgoed

Jobs in de regio