© RR

Autobestuurder rijdt onder invloed van drugs ondanks rijverbod

Mechelen, Willebroek -

De politie heeft in Mechelen en Willebroek tijdens een alcohol-, drugs- en snelheidscontrole, de rijbewijzen van zeven bestuurders ingetrokken. Een achtste bestuurder, die onder invloed was van cannabis, lapte zelfs zijn rijverbod van drie maanden aan zijn laars.

Leo De Nijn

In totaal liet de politie 1.245 bestuurders in het pijpje blazen. Liefst 29 bestuurders testten positief. Van zeven bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Een van hen veroorzaakte bijna een aanrijding met een politievoertuig op de Gentsesteenweg in Mechelen.

“Een bestuurder trok op de Gentsesteenweg onze aandacht, omdat hij bij het kruisen van één van onze voertuigen uitweek naar links, waardoor hij bijna inreed op ons dienstvoertuig. Bij de interventie stond de bestuurder net stil aan een benzinestation en braakte door zijn geopende raam. De man had 1,9 promille alcohol in zijn bloed”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Gedrogeerd sturen tijdens rijverbod

Normaal zouden tijdens de actie acht rijbewijzen zijn ingetrokken. Maar bij een van de gecontroleerden was dat niet meer mogelijk. Bij het zien van de controlepost in Willebroek maakte de bestuurder in kwestie rechtsomkeer, vluchtte weg, maar kon snel gevat worden. Hij testte positief voor cannabis. De reden waarom de bestuurder zich probeerde uit de voeten te maken, werd snel duidelijk.

“Hij stuurde tijdens een rijverbod dat nog loopt tot 7 februari 2022. Het voertuig, dat niet eens van hem is, is voor onbepaalde tijd gestald bij een takeldienst. De man zal zich opnieuw voor de rechter moeten verantwoorden”, klonk het bij de politie. Dertien bestuurders kregen zes uur rijverbod. Acht bestuurders moesten hun auto drie uur laten staan.

Snelheidscontroles

Tijdens de actie voerde de politie onder andere snelheidscontroles uit in Mechelen. Dat was onder meer in de Egide Walschaertsstraat, op de Brusselsesteenweg, in de Blarenberglaan, in de Boerenkrijgstraat, in de Guido Gezellelaan en in de Motstraat. In totaal reden 2.409 voertuigen voorbij de flitswagen. 457 bestuurders krijgen voor te snel rijden een proces-verbaal in de bus.

Als afsluiter van de weekendcontrole voerde de politie ook gerechtelijke controles uit. Een passagier was hierbij agressief. Dat gebeurde nadat de bestuurder een proces-verbaal kreeg voor dronken rijden. “De man was verbaal zeer agressief tegen onze collega’s en verstoorde door zijn gedrag de openbare orde. Toen hij te horen kreeg dat wij hem voor korte tijd van zijn vrijheid zouden beroven, ging hij helemaal door het lint en stelde hij zich weerspannig op. Hij mocht een nachtje in een van onze doorgangscellen doorbrengen. De man krijgt ook een proces-verbaal voor smaad, bedreigingen en weerspannigheid waarvoor correctionele straffen zijn voorzien”, besluit Eerste Hoofdinspecteur Van de Sande. (ldn)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio