© RR

Politie klist twee koperdieven op Mechelse vesten

Mechelen -

De lokale politie heeft in Mechelen twee koperdieven gevat. De twee, een Albanees en een Italiaanse vrouw, konden dankzij een getuige korte tijd later op de Mechelse vesten ingerekend worden.

Leo De Nijn

De feiten gaan terug naar afgelopen donderdagavond toen de politie omstreeks 23.30u een oproep kreeg van verdachte gedragingen op de Zandpoortvest. Twee personen zouden er, volgens een getuige, kabels in een bestelwagen aan het laden zijn.

“Korte tijd later kon onze interventieploeg op de Edgard Tinellaan een bestelwagen, die aan de beschrijving van de getuige voldeed, aan de kant zetten. De twee inzittenden, een 45-jarige Albanees en een 41-jarige Italiaanse vrouw, gaven een onsamenhangend verhaal over hun aanwezigheid in Mechelen. De twee werden naar het politiecommissariaat overgebracht”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Daar kwam aan het licht dat de man illegaal in ons land verblijft. In de koffer van hun voertuig trof de politie een partij koper aan. Het duo was ook in het bezit van messen, een paar handschoenen en een aanzienlijke som geld. De politie nam het allemaal in beslag. De twee zijn overgedragen aan het parket. Er wordt verder uitgezocht wat ze mogelijk nog op hun geweten hebben. (ldn)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio