De omstreden advocaat Olivier E. 

De omstreden advocaat Olivier E. 

Ex-zakenpartner getuigt over chantage en juridische pesterijen door advocaat Olivier E.: “Ik wil hem nooit meer zien”

Een van de ex-zakenpartners die ooit een strafklacht heeft neergelegd tegen advocaat Olivier E. uit Oelegem is zakenman Steven S. uit Heist-op-den-Berg. “Hij diende een strafklacht in tegen mijn vrouw, gewoon om haar te pesten en mij onder druk te zetten om hem te betalen.”

Joris van der Aa

DE E-FILES 


Het Antwerpse gerecht is met een groot fraudeonderzoek gestart naar de handel en wandel van Olivier E., een voormalige advocaat uit Oelegem. Zakenpartners en cliënten beschuldigen de omstreden advocaat-zakenman van oplichtingspraktijken, verduistering, vervalsingen en corruptie. Gazet van Antwerpen zocht de klagers op en duikt drie dagen lang in de E-files.      

LEES OOK:

Steven S. zucht eens diep wanneer de naam van meester Olivier E. valt. Het pad van de zakenman kruiste dat van de advocaat een aantal keren, en telkens draaide het uit op uitputtende procedures voor de rechtbank.

S. was meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf EU4Y waarin ook Olivier E. participeerde. E. was niet alleen aandeelhouder, hij was ook zaakvoerder en advocaat van het bedrijf, dat een muziekspeler ontwikkelde. “Het doel was om op termijn te evolueren naar een platform om muziek te tracken, om zo te weten welke muziek waar gespeeld wordt. Zo kun je een betere Sabam-verdeling doen. Een consument zou zelfs weten welke muziek waar op een bepaald moment gedraaid werd.”

Net als in het verhaal van Marc L., verzuurt de verstandhouding tussen meerderheidsaandeelhouder S. en zijn vennoot Olivier E. “Ik had een aantal andere dossiers met succes afgewerkt. E. chanteerde me om hem te betalen. Omdat ik weigerde om voor hem te zwichten, diende hij een klacht in tegen mijn echtgenote. Gewoon om haar te pesten en om mij onder druk te zetten. Hij wist dat mijn vrouw kandidaat was om directeur van een bank te worden, en door een klacht in te dienen, hoopte hij haar kansen te hypothekeren.”

“Omdat ik weigerde om voor hem te zwichten, diende hij een klacht in tegen mijn echtgenote. Gewoon om haar te pesten en om mij onder druk te zetten.”

S. diende op zijn beurt een strafklacht in tegen Olivier E. Hij stapte ook naar de rechtbank om uit de firma EU4Y te stappen. “Het hof heeft geoordeeld dat Olivier E. de aandelen van mijn cliënt moest overnemen”, zegt mr. Herbert Felix van advocatenkantoor Bannister, het kantoor dat zakenman Steven S. bijstaat. “Dat was een redelijk unieke uitspraak, omdat de rechtbank hier besliste dat een minderheidsaandeelhouder verplicht werd om de meerderheidsaandeelhouder uit te kopen. Meestal gebeurt het andersom.”

De rechtbank en het hof van beroep legden de oorzaak van de slechte verstandhouding met S. volledig bij Olivier E., omdat die strafklachten had neergelegd tegen S. en zijn echtgenote. De klachten van Olivier E. hebben nooit geleid tot verdere vervolging.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio