©  rr

Ruit van twee supportersbussen Club Brugge ingegooid door misnoegde Genk-supporters

Twee bussen van supportersclubs van Club Brugge zijn zondagavond met stenen bekogeld door enkele misnoegde Racing Genk-supporters. Van elk van die bussen sneuvelde een raam. Voor de inzittenden was het schrikken.

Laurens Van Heuverswijn en Guy Stevens

Het incident deed zich voor toen de bussen boordevol supporters na de wedstrijd, die door Club Brugge met 2-3 gewonnen werd, de bezoekersparking in colonne verlieten. “Wat verder in een bocht stonden wat kwade Racing Genk-supporters”, zegt Kristof Huysveld van de Supportersfederatie van Club Brugge. “En die begonnen met stenen te gooien naar de bussen.”

Op een filmpje is te zien hoe daarbij, na wat provocatie van Brugse zijde, de ruit van een bus sneuvelt. Hetzelfde gebeurde bij de bus die daar net voor reed. “Het gaat om supportersbussen uit Lovendegem en Torhout. De politie is meteen ter plaatse gekomen en heeft de bocht afgeschermd zodat er niet nog bussen bekogeld konden worden.”

Er vielen geen gewonden. “Ik begrijp het ergens wel”, zegt Huysveld. “Zo’n wedstrijd, die je nog verliest nadat je 2-1 voorstond tegen tien man, dat brengt frustraties met zich mee.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  rr

 

 ©  rr

 

 ©  rr

MEER OVER Club Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL