© Boris Vermeersch / Studio Dann

 © Boris Vermeersch / Studio Dann

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Willebroekse buurtsupermarkten en verenigingen slaan handen in elkaar tegen zwerfvuil

Willebroek -

Zo‘n zeventig vrijwilligers van Chiro Vita Blaasveld en Basket Willebroek namen zondag deel aan een zwerfvuilactie van Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van speciaalzaken en zelfstandige supermarkten. De verenigingen konden rekenen op cheques van 250 euro namens de organisatie.

Kristof Van Rompaey

Zaakvoerder Frédéric Van Hoecke van AD Delhaize en Albert Heijn Willebroek sloeg zondag de handen in elkaar met de Chiro en de basketclub. Het eerste startschot werd om 13.30u gegeven aan Albert Heijn. Het tweede startschot volgde aan AD Delhaize. De acties startten op de parkings van de supermarkten op de Dendermondsesteenweg en verspreidden zich in de nabije omgeving.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) en Schepen van Lokale Economie Ilse Lenvain (N-VA) trapten beide acties op gang. Mooimakers, British American Tobacco en Coca-Cola stuurden als partners een afvaardiging. “Heel wat uitbaters zochten en vonden dit najaar opnieuw een lokale vereniging die zwerfvuil komt ruimen in de buurt van hun buurtsuper”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Ardies van Buurtsuper.be. “Buurtsupermarkten spelen een belangrijke maatschappelijk rol in hun gemeente of stad. Tijdens onze jaarlijkse zwerfvuilacties wordt die rol zeer concreet.” (kvro)

 ©  Boris Vermeersch / Studio Dann

 © Boris Vermeersch / Studio Dann

 © Boris Vermeersch / Studio Dann

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners