“Stop met onze mama’s in elkaar te slaan”, luidt één van de slogans 

“Stop met onze mama’s in elkaar te slaan”, luidt één van de slogans ©  ISOPIX

“Stop met onze mama’s in elkaar te slaan” 5.000 betogers eisen aandacht voor geweld tegen vrouwen

In Brussel hebben zo’n 5.000 mensen deelgenomen aan de manifestatie tegen geweld jegens vrouwen. Sinds 2017 vindt er elk jaar in november een nationale manifestatie plaats om de overheid te wijzen op haar verantwoordelijkheid in strijd tegen dit fenomeen.

dvtBron: Belga

De betoging komt er op initiatief van Mirabal Belgium, een platform van verenigingen tegen geweldpleging op vrouwen. De organisatoren hadden de bevolking opgeroepen om zondag naar de Kunstberg in Brussel af te zakken om hun protest kracht bij te zetten.

Tussen 12 en 17 uur konden geïnteresseerden voor meer informatie terecht aan de infostandjes van verschillende organisaties. Om 13 uur vertrokken de manifestanten voor een lus van 5 kilometer door de stad. “Het belangrijkste zijn de zaken die we het hele jaar door doen om de druk op de politiek hoog te houden en de machtsverhoudingen om te keren”, sprak organisatrice Céline Caudron.

Eerder deze week kwam een zestigtal jongeren samen aan de Antwerpse Ossenmarkt om te protesteren tegen homofoob en mysogeen geweld.