Sander Diels, CEO van InZert 3D, bij zijn nieuwste aanwinst, de zogenaamde J-55-printer van wereldleider Stratasys. 

Sander Diels, CEO van InZert 3D, bij zijn nieuwste aanwinst, de zogenaamde J-55-printer van wereldleider Stratasys. © RR

InZert 3D is eerste bedrijf in Benelux dat kleuren-3D-prints in hoogste resolutie aanbiedt

Hulshout -

Het bedrijf InZert 3D, gevestigd aan de Doodsbroekstraat in Hulshout, kan als eerste full-color specialist in de Benelux de hoogste resolutie in kleuren-3D-prints aanbieden. Realistische reproducties van mensen, dieren en voorwerpen zijn niet langer fictie.

InZert 3D, een kmo gespecialiseerd in 3D-beeldvorming, scanning, design en 3D-printing, heeft een belangrijke stap gezet in zijn ontwikkeling. Met de investering in een zogenaamde J-55-printer van wereldleider Stratasys, kan het bedrijf nu full-colour 3D-kleurenprints produceren van de hoogste kwaliteit. Het aanbod is zelfs uniek in de Benelux en geeft het bedrijf mogelijkheden om 3D-kleurenprints aan te bieden aan hogere kwaliteit en betere voorwaarden. 

De toepassing van 3D-kleurenprints is sterk in opmars de laatste jaren. Ook InZert 3D zag de vraag groeien en wou mee evolueren. Het bedrijf beschikte al langer over de technologie om fotorealistische 3D-scans en interactieve 3D-applicaties te ontwikkelen. De combinatie met full-color 3D-printing maakt de cirkel rond: de volledige realistische reproductie van mensen, dieren of voorwerpen kan inhouse worden aangeboden. Ook kunnen voor het eerst in de Benelux meeslepende ervaringen in augmented reality worden toegevoegd aan 3D-prints.

Jarenlange ervaring

Sander Diels, CEO van InZert 3D, is bijzonder verheugd met deze stap. “We hebben al jarenlang ervaring met de technologie en met deze markt. Het is goed dat we nu het eigenlijke 3D-printwerk ook inhouse kunnen realiseren. Het versterkt ons aanbod naar de klant toe, en het zorgt ervoor dat we korter op de bal kunnen spelen. Dat sluit aan bij onze filosofie om de beste kwaliteit en de beste service te combineren voor onze klanten”, zegt Diels.

Extreem gedetailleerd

Daarnaast werd er ook geïnvesteerd in “de hoogste resolutie Single Color 3D-printers”, zodat een heel toepassingsgebied mogelijk wordt: single of full color, extreem gedetailleerd, glashelder transparant of zelfs kneedbare 3D-prints. Zo biedt InZert 3D nieuwe oplossingen voor interactieve marketing, design en ook industriële toepassingen. Volgens Diels wordt hiermee een laatste stap gezet om hun visie als Full Service 3D-agency te volbrengen. “Het doel is om geheel onafhankelijk onze eigen 3D-prints op een efficiënte en betaalbare manier te kunnen voorzien aan onze klanten”, besluit Diels. (tab)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio