©  BELGA

Lierse moet opnieuw bang achterom kijken na pijnlijk verlies in Moeskroen

Eén week na zijn optater in het Kempense onderonsje met Westerlo geen eerherstel voor Lierse, maar wel een verse optater. De Pallieters liepen in het belangrijke uitduel bij Moeskroen op een 2-1 nederlaag. Zo wordt het steeds meer bang achterom kijken voor de Pallieters.

Kurt Guldentops

Het waren overigens de Pallieters die de eerste bescheiden prikjes uitdeelden in Henegouwen. Met telkens Abdallah in een hoofdrol. De Afrikaanse spits kopte naast, zag een tweede poging gestuit door Gillekens en rateerde nadien compleet zijn schot op een perfecte aflegger van Schouterden. Een trio van kansen dat een voorsprong had kunnen inluiden. Minuten later leek Lepoint Lierse een helpende hand te reiken, toen hij een vrijschop van Maes knullig richting eigen doel schoof. Gillekens werkte in allerijl nog in hoekschop.

En dan de ontnuchtering. Balverlies Bitsindou, een oprukkende Ribeiro Costa die amper nog wat in de weg werd gelegd en via het been van Schuermans over doelman De Smet het leer in doel deponeerde. Weg konden ze toen al, de goede voornemens van Lierse om het slot eindelijk eens een keer op de deur te houden. En alweer een schot in de eigen voet. Ze raken daar maar niet geleerd op het Lisp. Operatie achtervolging bleef voor rust overigens beperkt tot een poging van Abdallah die naast ging en een poeier van Limbombe die door Gillekens van onder de lat werd geveegd.

De tweede helft kende een furieuze start. Chevalier leek de thuisploeg meteen op een dubbele voorsprong te zetten, maar zijn schot bleef net voor de doellijn in de modder steken. Aan de overzijde dwong Abdallah thuisgoalie Gillekens minuten later tot een voetveeg. Maar Lierse verviel even snel weer in zijn talloze pijnpunten. Te veel slordigheden, te onmondig, te onvolwassen. Met halfweg die tweede periode het genadeschot tot gevolg. Met alweer een Liers been als spelbreker. Deze keer dat van Poelmans op een schot van Myny. De reactie van Lierse? Die volgde amper vier minuten later, toen Van Acker een aflegger van Maes in de kruising schilderde. Het inspireerde de Lierenaars om jacht te maken op de gelijkmaker. Gillekens moest plots de handen uit de mouwen steken op pogingen van tweemaal Hendrickx en Limbombe. Geel-zwart wroette en zwoegde, maar de verhoopte gelijkmaker bleef uit.

Met zijn eerste nul op zes van het seizoen is het steeds meer bang achterom kijken voor de Pallieters. En dus is het behoud de enige prioriteit de komende maanden op het Lisp.

 ©  BELGA

MOESKROEN 2-1 LIERSE K.

MOESKROEN: Gillekens, Duplus, Taravel, Mohamed, Myny (65’ Angiuli), Bocat, Lepoint, Bakic, Ribeiro Costa (80’ Carcela), Tainmont (87’ Dekuyper), Chevalier.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Poelmans (72’ Liongola), Schouterden, Bitsindou (72’ Swinnen), Van Acker, Maes, Stallone Limbombe (81’ De Schryver), Abdallah (59’ Naessens).

DOELPUNTEN: 20’ Ribeiro Costa 1-0, 64’ Poelmans (owngoal) 2-0, 72’ Van Acker 2-1.

GELE KAARTEN: 59’ Duplus.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Simonini.

TOESCHOUWERS: 800.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio