Suske en Wiske verwelkomen bezoekers van de © evdw

Online magazine ‘Heide vertelt’ blijft nog tot minstens eind maart

Kalmthout -

Zopas verscheen nummer 100 van het online magazine ‘Heide vertelt’. Initiatiefnemer Louis van den Buijs vroeg lezers een evaluatie van het magazine. Die was erg positief, dus gaat Louis van den Buijs door tot 27 maart met wekelijks een nieuw nummer te publiceren.

Tijdens de eerste lockdown besloot Louis van den Buijs te starten met een online magazine met de bedoeling om vooral oudere mensen te laten genieten van verhalen over en voor bewoners van Heide en Kalmthout. In het begin verschenen er twee nummers per week, maar dat werd teruggebracht naar een per week. Toen nummer 100 in het vizier kwam, begon van den Buijs te twijfelen om al dan niet verder te doen. De werkdruk lag erg hoog. Hij deed een beroep op de lezers en vroeg hen een evaluatie.

Louis van den Buijs: “De reacties waren erg positief en daarom besluit ik om nog tot 27 maart wekelijks een nieuw nummer uit te brengen. 27 maart is het begin van het nieuwe zomeruur. Een eerste reden is dat verschillende correspondenten beloofden om de komende weken interessante teksten te bezorgen. Even belangrijk om verder te doen zijn de slechte coronacijfers. ‘Heide Vertelt’ brengt veel mensen een stukje ontspanning en dat is in deze moeilijke en donkere dagen een extra motivatie om nu niet te stoppen.”

Lezers gaven hun mening zowel mondeling als schriftelijk of spraken Louis van den Buijs aan op straat. Louis van den Buijs: “Uit al die feedback stel ik vast dat veel mensen boeiende verhalen te vertellen hebben, maar dat velen dat niet durven of kunnen neerschrijven. Dat is geen probleem, wanneer ze ons hun verhaal vertellen, zorgen wij ervoor dat het neergeschreven wordt.”

De respons leert Louis van den Buijs ook dat “Heide Vertelt” te weinig aandacht besteedt aan de jeugd. “Dat klopt wel een beetje, maar ook hier hanteren we hetzelfde uitgangspunt. Vertel ons verhalen, aankondigingen over jeugdkampen, speelnamiddagen, voetbaltrainingen en wij doen er iets mee. Hetzelfde geldt trouwens voor de vele verenigingen in de gemeente”, aldus Louis van den Buijs.

Wat er gebeurt na de intrede van het nieuwe zomeruur, heeft van den Buijs nog niet beslist. “Ik heb wel goed geluisterd en al flink nagedacht. Het is nu echter nog te vroeg om al knopen door te hakken over de toekomst na 27 maart.”

Eerder verschenen nummers te lezen via www.binkalmthout.be

Erik Vandewalle

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners