In december en januari kan je in de Mechelse binnenstad ook op zondag shoppen. 

In december en januari kan je in de Mechelse binnenstad ook op zondag shoppen. ©  Dirk Vertommen

Mechelse winkeliers organiseren zes koopzondagen

Mechelen -

Tijdens de eindejaarsperiode organiseren de winkeliers in Mechelen in totaal zes koopzondagen. De eerste is zondag 5 december, een dag voor Sinterklaas.

De kerstverlichting is vrijdag aangestoken. Speciaalzaken, boetieks en grote ketens plannen naar jaarlijkse gewoonte ook zes koopzondagen. De winkels zijn dan open van 13 tot 18u. De koopzondagen vinden plaats op 5, 12, 19 en 26 december. In het nieuwe jaar staan er op het programma op 2 en 9 januari.

LEES OOK: Ruim 360.000 energiezuinige lichtjes zorgen voor kerstsfeer in Mechelen

“Iedere zaterdag en zondag in december zorgen we voor extra beleving in onze winkelstraten. We hebben opnieuw randanimatie besteld”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken. December en januari zijn traditioneel erg belangrijke maanden voor de handel en horeca. “Daarom willen wij het eindejaarsshoppen graag extra promoten”, vertelt Milis.

LEES OOK: Zara sluit winkel in Mechelen op Black Friday

Wie files aan parkings Grote Markt, Kathedraal en Veemarkt wil voorkomen, kan ook kiezen voor de gratis shopping shuttle. De minibusjes brengen je van P&R Nekker rechtstreeks naar de Grote Markt. svh

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio