Bloedgevers en vrijwilligers van het Rode Kruis. 

Bloedgevers en vrijwilligers van het Rode Kruis. © Jan Brys

Brasschatenaren leveren jaarlijks 1500 bloedgiften via Rode Kruis

Brasschaat -

Naar jaarlijkse gewoonte zette het Rode Kruis afdeling Brasschaat de bloed- en plasmagevers en de vrijwilligers in de bloemetjes. Uitschieter is Achiel Bevers die al meer dan 200 keer plasma heeft gegeven.

Het Brasschaatse Rode Kruis kan rekenen op 1100 mensen die geregeld bloed, bloedplaatjes of plasma geven. Zij komen aan een totaal van 1500 giften per ,jaar. “Dat is een mooi aantal, maar het kan altijd beter”, zegt voorzitter Anita Van Rossem. “We zijn onze mensen ontzettend dankbaar. Hun engagement is zeer groot. Zo hebben wij iemand die om de twee weken om 4u ’s ochtends opstaat om dan om 6u met het openbaar vervoer naar Edegem te vertrekken om daar plasma te gaan geven. Zo iemand is een halve dag onderweg”.

Achiel Bevers, gepensioneerd rijkswachter, had ooit zelf bloed nodig. Dat zette hem ertoe aan zelf bloed te gaan geven. “Nadien ben ik ook plasma gaan geven. Ik kreeg mijn diploma van 200 giften, maar eigenlijk zit ik intussen al aan 250 giften. Ik geef ook enkele bloedplaatjes per jaar. Om de twee weken ga ik naar Edegem”, zegt Achiel.

Alle vrijwilligers en bloedgevers kregen van het gemeentebestuur een cadeaubon ter waarde van tien euro die kan worden gebruikt bij de Brasschaatse handelaars. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio