Het bestuur van Femma werd ontvangen door het gemeentebestuur. 

Het bestuur van Femma werd ontvangen door het gemeentebestuur. © Jan Brys

Femma viert 100 jaar: de klassieke taarten zijn cupcakes geworden

Brasschaat -

Femma Brasschaat bestaat 100 jaar en dat werd gevierd in het gemeentehuis. Wat 100 jaar geleden begon als de Gilde der Christelijke Vrouwen is vandaag uitgegroeid tot een moderne vereniging die tal van activiteiten organiseert.

Femma Brasschaat telt 140 leden. Chris Vervliet heeft zopas het voorzitterschap overgenomen van Monique Boucquey die 10 jaar lang de leiding had.

“We hebben als vrouwenorganisatie een hele weg afgelegd. Kort na Wereldoorlog I boden vrouwen zich aan om mee aan de heropbouw te werken. Sindsdien is het met de vrouwenrechten de goede kant opgegaan. Het resultaat zien we hier in Brasschaat: alle schepenen zijn op één na vrouw”, zegt uittredend voorzitter Monique Boucquey.

“De wijkmeesteressen hebben plaats geruimd voor tijdschriften en nieuwbrieven. De klassieke taarten zijn cupcakes geworden. Maar het belangrijkste is nu wel de strijd van de vrouw om het recht op vrije tijd. Veel vrouwen bouwen een professionele loopbaan op en dragen daarnaast ook nog de zorg voor het gezin. Vrije tijd blijft er dan niet veel over. Die strijd moet onverminderd verder gaan”, zegt de nieuwe voorzitter Chris Vervliet die ook nog hoopt dat alle activiteiten weldra kunnen hernemen. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio