Fietsers kunnen vanaf volgend voorjaar gebruikmaken van een fietslus die onder de brug door naar de Molekens leidt. 

Fietsers kunnen vanaf volgend voorjaar gebruikmaken van een fietslus die onder de brug door naar de Molekens leidt. © Vlaamse Waterweg

Aanleg fietsdoorsteek onder brug gaat van start

Herentals -

De nieuwe brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal in Herentals is al maanden open, maar er ontbreekt nog een belangrijk onderdeel: een fietsdoorsteek onder de brug op de zuidoever.

Fietsers die vanuit Herentals de brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal oversteken en naar links richting de Molekens willen afslaan, moeten dat nu doen op de drukke en onoverzichtelijke oversteek aan de Meidoornlaan en Sint-Janneke. In de plannen voor de nieuwe brug is niettemin een veilige oplossing opgenomen: er komt een nieuw fietspad dat met een grote lus vanop de brug ónder de brug doorgaat en recht naar de Wilgenlaan/Notelarenlaan op de Molekens leidt.

Dat fietspad ligt niet op het niveau van het jaagpad, maar dus op het gelijkgrondse niveau met de omgeving van de Herenthoutseweg. Op die manier hoeven de fietsers de gewestweg zelf niet meer te kruisen. De werkzaamheden voor deze nieuwe fietsinfrastructuur starten maandag 29 november en duren tot eind januari volgend jaar.

Tijdens deze periode wordt de Wilgenlaan-Notelarenlaan onderbroken voor alle verkeer, ter hoogte van huisnummer 16. De Wilgenlaan blijft bereikbaar via Meidoornlaan-Kastanjelaan-Acacialaan. Het werfverkeer rijdt alleen via de Herenthoutseweg en de Notelarenlaan. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio