© ATV

Bende ontmanteld die vakantiewoningen gebruikt om drugs op te slaan: 580 kilo cocaïne onderschept in Kalmthout

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft deze week een Britse criminele organisatie ontmanteld die betrokken zou zijn bij internationale en grootschalige drugstrafiek. De bende gebruikte vakantiewoningen die verhuurd werden via Airbnb of Booking.com om drugs op te slaan.

De groep criminelen zou afkomstig zijn uit Groot-Brittannië en zou via de haven van Antwerpen grote ladingen cocaïne hebben verhandeld. “Opvallend is dat ze gebruikmaakten van woningen die verhuurd werden via Airbnb of Booking.com. Die woningen werden gebruikt als tijdelijke uitvalsbasis en als opslagplaats voor de ladingen cocaïne”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket.

De drugsafdeling van de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen voerde deze week in opdracht van de onderzoeksrechter verschillende huiszoekingen uit. “In een huurpand in Kalmthout konden de speurders ongeveer 580 kilogram cocaïne onderscheppen. In een huurappartement in Sint-Niklaas vonden ze dan weer 98 ingetapete pakken cocaïne die klaarstonden in reiskoffers”, aldus Aerts.

De FGP kon met behulp van de lokale politiezones Grens en Sint-Niklaas zes Britse mannen, afkomstig van de regio rond Londen, arresteren. “De mannen zijn tussen de 25 en 43 jaar oud en werden na voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden”, aldus Aerts. De raadkamer bevestigde vrijdag de aanhouding van vijf van hen. De zesde verdachte verschijnt dinsdag. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

 

 © Parket Antwerpen

 jtp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio