De laatste kerstwinkel in de abdij van de Brechtse trappistinnen dateert van december 2019. 

De laatste kerstwinkel in de abdij van de Brechtse trappistinnen dateert van december 2019. © Elke Lamens

Kerstgeschenkjes trappistinnen in abdij- en webshop, voor tweede jaar op rij geen kerstwinkel

Brecht -

De Brechtse trappistinnen kunnen van 3 tot 6 december geen volk ontvangen in de Onze-Lieve-Vouw van Nazareth-abdij voor hun jaarlijkse kerstwinkel. “Een staand evenement, dus kan niet doorgaan”, verklaart abdis zuster Katharina.

Het is intussen al van december 2019 geleden dat de trappistinnen hun kerstwinkel konden openen. Toen mochten de zusters liefst 2.500 bezoekers verwelkomen. Afgelopen zomer lukte het nog wel om een zomerwinkel te houden, en de gemeente had vorige week ook haar fiat gegeven. “Toen was het federale overlegcomité nog niet samen geweest. Vrijdag werd duidelijk dat de kerstwinkel niet veilig kan openen en hebben we zelf beslist om deze te annuleren”, stelt de abdis vast.

Kerstaanbod

Wie een geschenkje wil, kan wel in de abdij- en webshop terecht. “Het aanbod van onze abdijshop vullen we voor de gelegenheid aan met ons buitengewone kerstaanbod. Dat gaat van originele geschenkverpakkingen met zeep en badlinnen, kaarsen, kerstkaarten, bloemstukjes tot kerststallen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor trappistenfood zoals bier, honing en confituur.”

Met de opbrengst van de kerst- en zomerwinkel moeten de zusters in hun eigen levensonderhoud en onderhoud van de grote abdij voorzien. De abdijwinkel is elke dag geopend van 9 tot 12u en van 13.30 tot 17u. Op zondag is de winkel gesloten, maar kan je wel op de webshop terecht.

 (ella)

www.trapp.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio