In de Kempen lijkt er eindelijk een lichtpuntje te gloren: in nogal wat gemeentes maakt het coronagroeicijfer een neerwaartse knik. 

In de Kempen lijkt er eindelijk een lichtpuntje te gloren: in nogal wat gemeentes maakt het coronagroeicijfer een neerwaartse knik. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gemiddelde corona-aangroei in Kempen zakt voor eerst in anderhalve maand

Kempen -

Volgens Sciensano lag de dagelijkse aangroei van coronabesmettingen in de Kempen dit weekend op 1.129 per dag. Dat is een lichte daling tegenover het gemiddelde van 1.133 op vrijdag. Dat is een klein lichtpuntje.

Hans Otten

De coronateller tikte in de Kempen zaterdag met 1.468 nieuwe besmettingen aan. Dat is het hoogste dagcijfer in de hele coronaperiode, op de 1.493 van vorige week zaterdag na. Toch ziet het er alsmaar meer naar uit dat de Kempense regio zijn piek bereikt heeft. Voor het eerst sinds 13 oktober noteren de 27 gemeentes samen een lager daggemiddelde op zeven dagen tijd dan de dag voordien. Er komen nog altijd heel veel nieuwe besmettingen bij, maar de snelheid waarmee het virus zich nog verspreidt, vlakt sterk af.

Zo zien we dat er voor het eerst sinds lang in Arendonk, Baarle-Hertog, Dessel, Herenthout, Retie, Rijkevorsel en Vorselaar in de voorbije week minder positieve testen bij kwamen dan in de week voordien. Dat is goed nieuws, want onder meer in Arendonk en Rijkevorsel vielen de voorbije weken de zwaarste coronaklappen. In tal van andere gemeentes lijkt ook een positieve kentering ingezet te zijn en maakt de aanwas een neerwaartse knik.

Dat wil niet zeggen dat overal hoopvol vooruitgeblikt kan worden. In Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hulshout, Olen, Ravels, Turnhout en Westerlo lopen de cijfers (opnieuw) verder op. Geel (+777 in één week), Turnhout (+649), Mol (+589), Kasterlee (+449), Westerlo (+431) en Hoogstraten (+417) kenden de grootste groei, maar in heel wat gevallen is dat lager dan het vorige weekcijfer.

Vastgoed

Jobs in de regio