©  BELGA

Gewonnen tegen KV Mechelen maar toch ontslagen: Cercle Brugge dumpt Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe is niet langer coach van Cercle Brugge. Na de zege tegen KV Mechelen werd Vanderhaeghe bedankt voor bewezen diensten.

rahe, kvu

De beslissing om Vanderhaeghe op straat te zetten werd in de loop van de week al genomen. Maar omdat Vanderhaeghe onlangs zijn vader verloor en de begrafenis afgelopen week plaatsvond, werd beslist dat de coach nog wel langs de lijn mocht staan tegen KV Mechelen. De verdiende zege kon het gedacht van het Cercle-bestuur niet meer veranderen. Zondagvoormiddag volgde dan de officiële communicatie.

Bij Cercle - of beter: bij de bazen uit Monaco - zijn ze van mening dat er meer te halen valt uit de huidige spelersgroep. Daarom word er nu gekozen voor een buitenlandse coach die meer in de filosofie past. Hij zal maandag al aangekondigd worden.

“Het was een moeilijke en emotionele beslissing, Yves is een topmens, maar ze willen een nieuwe wind laten waaien met oog op de toekomst”, aldus Vincent Goemaere, de voorzitter die de match zaterdag niet zag en thuis zit met quarantaine. Het is duidelijk dat de trainerswissel een keuze is van Carlos Avina, de Mexiaanse sportief directeur.

LEES OOK:

• Zwak KV Mechelen laat tweede plaats liggen tegen Cercle Brugge

• COMMENTAAR. “Alweer een bewijs hoe moeilijk het is om de mentale knop na een glansprestatie om te draaien”

MEER OVER Cercle Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL