© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Jonge bestuurder die nog maar net rijbewijs behaalde legt positieve drugstest af

Turnhout, Kasterlee, Lille -

Een jonge bestuurder die nog maar enkele maanden geleden zijn rijbewijs behaalde, is dat sinds zondagochtend weer kwijt. De jongeman loopt het risico zijn rijbewijs pas terug te krijgen na het opnieuw slagen voor het theoretisch en praktisch rijexamen.

Inspecteurs van de lokale politie regio Turnhout trokken van zaterdag op zondag de baan op om alcohol- en drugscontroles te houden in Turnhout, Lille en Kasterlee. “Eén bestuurder die nog maar net zijn rijbewijs had behaald, legde een positieve drugstest af”, meldt een politiewoordvoerder. “Ook van een andere chauffeur die positief testte op het recent gebruik van verdovende middelen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van vijftien dagen.” De zaak krijgt nog een staartje voor de rechtbank.

Van de 46 bestuurders die werden gecontroleerd, hadden er bovendien vijf te diep in het glas gekeken. Vier bestuurders kregen een rijverbod van drie uur lang, de vijfde bestuurder moest zijn rijbewijs gedurende zes uur inleveren.

Daarnaast schreven de inspecteurs tijdens de Wodca-actie ook nog enkele boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, en liepen twee bestuurders tegen een proces-verbaal aan voor inbreuken op de reglementering rond het voorlopig rijbewijs. De politie trof ten slotte ook nog een persoon aan die geseind stond. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio