June Hillen, tussen mama en broer, krijgt van de groendienst een pruimenboom. 

June Hillen, tussen mama en broer, krijgt van de groendienst een pruimenboom. © Neel Vermeiren

Ouders planten geboorteboom in eigen tuin

Wuustwezel -

Een vijftigtal ouders opteert ervoor om de boom die herinnert aan de geboorte of adoptie van hun kindje, te planten in eigen tuin. “Zo kan mijn zoontje samen met de boom opgroeien”, zegt de papa van Lex Janssens.

De ouders kwamen hun geboorteboom ophalen bij de gemeentelijke groendienst. 205 ouders kregen een uitnodiging. Vijftig ouders planten een boom naar keuze in de eigen tuin. Elf ouders die geen tuin hebben, gaan hun boom planten op een aangeduide plek op het openbaar domein zoals in het Dorenspark in Loenhout. De bomen voor de andere kindjes komen terecht in het nieuwe geboortebos in de Akkerstraat. “Op deze manier zorgen ze ook voor meer diversiteit in de tuinen”, zegt schepen van Milieu Sus Vissers (CD&V).

June Hillen, geboren op 21 augustus 2020, kwam zelf haar boom ophalen, samen met haar broertje en mama. “We kozen voor een pruimenboom, omdat onze andere pruimelaar doodging,” vertelt de mama. “Hopelijk kan June binnen enkele jaren pruimen eten van haar eigen geboorteboom.”

De papa van Lex Janssens  neemt een perelaar mee.

De papa van Lex Janssens neemt een perelaar mee.© Neel Vermeiren

“Ik vind dit een mooie geste van de gemeente”, knikt de papa van Lex Janssens. “Lex kan zijn eigen boom zien opgroeien en er mee zorg voor dragen. Wij kozen voor een perenboom.”

De ouders van Cato Damen planten een kerselaar in hun tuin als herinnering aan de geboorte van hun dochtertje. “Ik vind het belangrijk dat de kinderen leren hoe alles groeit en bloeit”, zegt papa Damen. “En kersen eten van je eigen boom, dat moet toch heerlijk zijn.” (vw)

De papa van Cato Damen neemt een kerselaar mee om in de tuin te planten als geboorteboom.

De papa van Cato Damen neemt een kerselaar mee om in de tuin te planten als geboorteboom. © Neel Vermeiren

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio