© JTP

Onbekenden gooien knalvuurwerk naar woning van Bart De Wever

Onbekenden hebben zaterdagavond met knalvuurwerk naar de woning van burgemeester Bart De Wever (N-VA) gegooid. Dat ging gepaard met een luide knal, maar de ontploffing maakte geen schade.

Jtp

Het incident op de Herentalsebaan gebeurde rond 21.45u. “De bewoners hoorden een luide knal en verwittigden de politie”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De politie kwam ter plaatse voor nazicht aan en rond de woning en kon vaststellen dat er inderdaad vuurwerk ontploft was. “Niemand raakte gewond en er was ook geen schade”, aldus Bruyns.

Wie het vuurwerk gooide en of die persoon specifiek de woning van de burgemeester viseerde, is nog niet duidelijk. “De zaak wordt verder onderzocht”, zegt de politie. Daarvoor zullen onder meer camerabeelden in de buurt bekeken worden.

Traditioneel veroorzaakt knalvuurwerk in de wintermaanden heel wat overlast in de stad. Het is nochtans verboden. Wie op heterdaad betrapt wordt bij het gooien van vuurwerk of wie in het bezit is van vuurwerk krijgt een GAS-boete. “Knalvuurwerk is niet aangenaam, het verstoort de openbare orde,” zegt Bruyns nog.

Eerder op de avond vernielde zo’n knalvuurwerk nog de voordeur van een woning in de Lakborslei in Deurne. Dat incident zou niets met het drugsmilieu te maken hebben, maar kadert volgens onze informatie eerder in de relationele sfeer.

 

 ©  JTP

 

 ©  JTP

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio