©  BELGA

Topschutter Daci bevrijdt leider Westerlo in de toegevoegde tijd

Westerlo ontsnapte in Lommel in extremis aan duur puntenverlies. Na een moeizame wedstrijd scoorde Erdon Daci in de toegevoegde tijd de 0-1. Meteen het zesde doelpunt van het seizoen voor de 23-jarige Macedonische topschutter van Westerlo.

Bart D’haene

Geen Maxim De Cuyper bij Westerlo in de ploeg. De linkerflankspeler meldde in de ochtend ziek af (geen Covid-19 volgens de eerste test). Igor Vetokele versierde zo zijn eerste basisplaats van het seizoen. Arno Verschueren (ex-Westerlo) zorgde in de vierde minuut voor het eerste doelgevaar. Hij stuitte op David Jensen. De topschutter bij Westerlo, Erdon Daci, stak aan de overkant te weinig power in zijn doelpoging. De opgerukte Rafik Belghali testte met een harde knal de vuisten van Jensen. Nog een minuut later - minuut 20 - kon Igor Vetokele in de draai Christopher Fiermarin niet verrassen.

 

 ©  BELGA

Het tweede deel van de eerste helft was nauwelijks het aankijken waard. Veel misverstanden en slechte passes. Vijf minuten voor de rust kwamen de bezoekers nog eens opzetten. Eerst liet Jan Bernat een slappe doelpoging af en een minuut later miste ook een schot van Léo Seydoux overtuiging. In het begin van de tweede helft liet Erdon Daci de netten trillen. Zijn doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. De frustratie bij Westerlo nam toe. Van den Keybus mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor een opzettelijke en stevige duw. Voordien was Daci al in het boekje van scheidsrechter Staessens gekomen en ook Pietro Perdichizzi ontsnapte niet aan geel.

Aanvoerder Lukas Van Eenoo waagde zijn kans met rechts. Doelman Fiermarin had geen moeite met het schot van de West-Vlaamse middenvelder. Pietro Perdichzzi kopte over en het schot van Jan Bernat was te weinig geplaatst om Fiermarin te verontrusten. Kouya Mabea probeerde het ook al met zijn mindere rechtervoet. Lommel probeerde massaal terug en de balcirculatie van leider Westerlo was iets te traag om de Limburgse verdediging te doen wankelen. Beide ploegen leken zich te verzoenen met een gelijkspel. Belghali plaatste de bal over het doel van Jensen. Het venijn zat in de staart voor Lommel. Erdon Daci won in de zone van de waarheid - in de toegevoegde tijd - een duel en zijn kopbal verdween naast Fiermarin, die iets te statisch reageerde in doel. Even kookten de potjes nog over bij Lommel, maar de overwinning van de Kemphanen was een feit.

LEES OOK. Bestuur, trainers én medespelers van Westerlo steken loftrompet over Erdon Daci

 

 ©  BELGA

LOMMEL 0-1 WESTERLO

LOMMEL: Fiermarin, Belghali, Neven, Wuytens (74’ Lemoine), Kis, Vandersmissen, Verschueren, Henkens, Thordarson, Sales (88’ Talvitie), Saito (74’ Anello)

WESTERLO: Jensen, Seydoux (81’ Remmer), Seigers, Perdichizzi, Mabea, Vetokele (69’ Vaesen), Van Eenoo, Van den Keybus, Bernat, Daci, Foster

DOELPUNT: 90’ Daci 0-1

GELE KAARTEN: 17’ Verschueren, 33’ Thordarsson, 48’ Daci, 51’ Van den Keybus, 56’ Perdichizzi, 65’ Sales, 90’ Foster

SCHEIDSRECHTER: Staessens

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio