© HBVL

K3 is opnieuw compleet: Nederlandse Julia wordt nieuwe collega van Hanne en Marthe

K3 is opnieuw compleet! Hanne, Marthe en Julia is het voortaan. Na een wekenlange zoektocht en spannende liveshow hebben Hanne en Marthe hun nieuwe collega gekozen in ‘K2 zoekt K3’: de Nederlandse krullenbol Julia Boschman (19) wordt de opvolgster van Klaasje. De Vlaamse Amy Courtens (25) strandde op een ongelukkige tweede plaats.

Joey Bougard

LEES OOK. ANALYSE. K3 blijft een groep van witte meisjes: Studio 100 is Marvel niet

Met vier waren ze nog aan het begin van de avond: Diede, Julia en Celester als Nederlandse finalisten, Amy moest de Vlaamse eer hoog houden. De liveshow was gevuld met nieuwe K3-nummers die telkens door de kandidaten solo of samen met Hanne en Marthe werden gebracht. Het publiek mocht twee meisjes doorsturen, waarna de jury tussen Diede en Celester moest kiezen. Zowel Gordon, Samantha als Natalia kozen voor Celester waardoor Gert Verhulst zijn stem niet meer bepalend was. Diede moest in tranen, maar met een staande ovatie, het podium verlaten.

Amy moest tevreden zijn met de tweede plaats.  

Amy moest tevreden zijn met de tweede plaats.  

Op het einde koos het publiek voor Julia, waardoor de jury een moeilijke keuze tussen Celester en Amy te wachten stond. Gert moest de knoop doorhakken en koos voor Amy. Wie het K’tje uiteindelijk werd, lag in handen van Hanne en Marthe. Gert sprak K2 nog enkele bemoedigende woorden toe: “Het zijn voor jullie emotionele weken geweest. Er hebben zich ook heel veel mensen bemoeid met de keuze. Daarom is het belangrijk dat jullie die laatste keuze maken.”

 

 ©  BELGA

Ze kozen voor Julia, een Nederlandse studente interieur. “Wij kiezen voor de persoon waarbij wij de afgelopen weken een fijn en vertrouwd gevoel hadden”, zei Hanne. Ook voor de andere finaliste Amy had Hanne nog bemoedigende woorden. “Wij weten zeker dat er een toekomst voor jou ligt hier in de showbizz.” Met een knallende versie van nieuwe single ‘Waterval’ werd het nieuwe K3-tijdperk ingezegend.

Julia is het nieuwe K3’tje. 

Julia is het nieuwe K3’tje. ©  BELGA

Samenwerking Lage Landen

Zo blijft K3 een samenwerking tussen beide Lage Landen. Lang leek die andere favoriete, de Vlaamse Amy, genoeg te hebben aan de steun van het publiek en juryvoorzitter Gert om de wedstrijd te winnen. Dat Julia de meeste stemmen kreeg van de tv-kijkers, was echter een vaag teken aan de wand.

 

Nieuw album

Julia begint meteen aan het grote werk. Maandag start ze al met het inzingen van het nieuwe K3-album dat midden december zal verschijnen. Verder staan er nog verschillende fotoshoots, repetities en interviews op haar programma. Aanstaande vrijdag zal ze voor het eerst live te zien zijn met K3 voor een uitverkocht Sportpaleis tijdens de ‘Studio 100 Rewind Party’. Nadien zal ze ook nog zes uitverkochte Sinterklaasshows afwerken. Vrijdag verschijnt dan ook de bijhorende videoclip van de single Waterval.

 

 ©  Marc Gysens

Marthe in isolatie

Eerder deze week raakte bekend dat Marthe besmet is met het coronavirus. En dat kwam wel slecht uit voor de finale. Ze kon uiteraard niet aanwezig zijn, of toch niet helemaal. Vrijdag sprak Gert Verhulst nog van een ‘noodplan’ om Marthe er toch bij te laten zijn. Uiteindelijk werd het een soort videocall. In het digitale tijdperk waarin iedereen dagelijks wel eens moet videobellen is dat dan ook niet onlogisch. “Ik vind het verschrikkelijk dat ik het moet missen”, zei Marthe aan het begin van de show.

Voor de kijkers werd ook nog eens verduidelijkt dat Marthe wel degelijk thuis is, zoals de coronaregels voorschrijven. De zwarte achtergrond, dat was gewoon Marthe’s uitgerolde rolgordijn. Wie dacht dat ze enkel zou kijken, had het trouwens goed mis. Want zelfs al zat ze thuis in isolatie, meezingen deed ze ook.

 

 ©  Marc Gysens

 

 ©  Marc Gysens

 

 ©  Marc Gysens

 

 ©  Marc Gysens

 

 ©  BELGA

De vier finalisten. 

De vier finalisten. 

LEES OOK. Gert Verhulst over ‘K2 zoekt K3’: “Met de jongens klopte het gewoon niet”