©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Antwerp verwent de Bosuil na de pauze tegen KV Oostende

Van zeven naar vier punten achterstand. Net als Club Brugge profiteerde Antwerp optimaal van het puntenverlies dat leider Union vrijdagavond leed. De Great Old had aan een snedig derde kwart, met goals van Fischer en Frey, genoeg om KV Oostende een vijfde opeenvolgende nederlaag aan te smeren. Benson legde de 3-0 eindscore vast. Antwerp blijft zo tweede in de stand, en trekt zondag vol vertrouwen naar de 237ste derby tegen rivaal Beerschot, waar het mogelijk Nainggolan mist met een spierblessure.

Diederik Geypen

Voetbal op zondagavond om 21 uur. Geen mens die er vrolijk van wordt, en al zeker niet na de eerste helft die Antwerp en KV Oostende serveerden. Beide ploegen knutselden met moeite een doelpoging in elkaar. De thuisploeg verscheen nochtans met haast hetzelfde team aan de aftrap dat donderdag nog 2-2 gelijkspeelde bij het Duitse Eintracht Frankfurt. Alleen Seck kwam in de plaats van Dessoleil. Priske’s concullega Blessin had meer redenen om te wijzigen. Zijn ploeg verloor op de vorige speeldag met zware 1-7 cijfers van seizoensrevelatie Union. Hij wisselde zijn ploeg op vier posities. D’Haese, Koziello, Rocha en Gueye kwamen in de ploeg, en moesten de Kustboys na een 0 op 12 weer doen proeven van puntengewin.

Vroege exit Nainggolan

De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten ver toen Nainggolan al ging zitten. Radja tastte kort na de aftrap naar de linkerbil en kon niet veel later niet meer verder. Een zuur verdict voor voor hem en de ploeg. Nainggolan was nog maar enkele weken hersteld van een spierblessure die hem zes wedstrijden aan de kant hield. Met Yusuf als zijn vervanger kreeg Antwerp geen greep op de match. Een panna van de jarige De Laet – de gelegenheidskapitein blies 33 kaarsjes uit – bij D’Arpino was een schaarse opflakkering. Bij de Kustboys liet vooral Gueye zich opmerken met zijn getrek en gesleur. Nainggolan, intussen gedoucht, stelde ter hoogte van de spelerstunnel vast dat hij tijdens zijn opfrisbeurt niets had gemist.

LEES OOK. Tegenvaller voor Antwerp: Nainggolan valt weer uit met blessure

 

 ©  BELGA

Antwerp toonde een ander gelaat na de rust, wat onmiddellijk resulteerde in een voorsprong. Fischer en Frey trapten eerst nog op Hubert. Een minuut later hing de bal wel tegen de touwen, nadat de Oostendse zee helemaal openging. Verstraete stuurde Samatta de diepte in. De Tanzaniaan - afgelopen donderdag nog afwerker, nu aangever – bediende Fischer op het gepaste moment.

Frey weer topschutter

De Antwerpse honger was niet gestild. Verstraete testte de vuisten van Hubert, die het leer in hoekschop duwde. Op de daaropvolgende corner kopte Frey met veel precisie raak. Zijn vijftiende van het seizoen, waardoor de Zwitser weer alleen topschutter wordt in 1A. Oostende had geen antwoord klaar, en was blij dat de 3-0 van Samatta werd afgekeurd voor buitenspel. Het bleek slechts uitstel. Met nog tien minuten te spelen strafte de ingevallen Benson een foutje van kapitein Capon genadeloos af.

Antwerp reageerde zo gepast op de nederlaag in Sint-Truiden, en blijft de tweede plaats met Club Brugge delen. Voor RAFC staat er deze week na de uitschakeling tegen Westerlo geen bekervoetbal op het menu. Spelers en fans kunnen dus nu al beginnen aftellen naar de derby van zondagmiddag tegen Beerschot.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Fischer kan zich weer tonen en hij was niet alleen

REACTIES. Jarige De Laet vermeed vijfde gele kaart: “Ik had geschreeuwd als ik de derby moest missen”

COMMENTAAR. “Geslaagde generale repetitie op de Bosuil: Antwerp is klaar voor de derby”

 

 ©  BELGA

    Vastgoed

    Jobs in de regio