Ho ho ho! De hulpkerstmannen uit Zandhoven, met centraal Hildegarde en Herman, voor hun afreis naar Pepinster. 

Ho ho ho! De hulpkerstmannen uit Zandhoven, met centraal Hildegarde en Herman, voor hun afreis naar Pepinster. ©  kma

Hulpkonvooi brengt stukje Kerstmis naar Pepinster

Zandhoven -

Een kerstkonvooi, bestaande uit een wagen, een motorhome en drie bestelbussen vol kerstcadeautjes, vertrok dit weekend vanuit de Driehoekstraat richting Pepinster. Hildegarde De Jongh en Herman Janssens verzamelden, samen met sympathisanten, bijna 700 geschenken, kinderkleding, warme jassen, sjaals en ander wintergerief voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië.

Kristin Matthyssen

Toen Hildegarde en Herman in augustus naar bedevaartsoord Banneux wilden rijden, beslisten ze om via Pepinster te passeren. Daar brak hun hart bij het zien van de ravage die de overstromingen van 15 juli er hadden aangericht. Het koppel nam er contact op met de kerkgemeenschap en ontmoette pastoor Didance Mubiligi, die hun vertelde dat de nood er nog altijd hoog is. In oktober trokken ze al een eerste keer met een hulptransport naar ginder. En ook nu leverde een oproep via Facebook een karrevracht aan goederen op.

Herman, in Zandhoven ook wel bekend als de ‘hulpsint’, en Hildegarde maakten zo’n 700 geschenkpakketten voor volwassenen, kinderen en gezinnen. Ook 188 pluchen knuffels, veel warme jassen, sjaals, mutsen, laarzen, handschoenen en kinderkleding werden ingeladen om naar de kerkgemeenschap van Pepinster te brengen. Ze kregen hulp van Kizzy, Annick en Marnix uit Malle, Ann uit Zandhoven en Marina en Benny uit Grobbendonk. De gemeente Zandhoven stelde een bestelbusje ter beschikking, meer bepaald de witte camionette met het gedicht van Luk Arts op.

Of ze in Pepinster Saint-Nicolas kennen? “Ja”, knikt Kizzy. “We hebben een huisje in de Ardennen en daar vieren ze dat ook.” Al mikte het Zandhovens kerstkonvooi toch vooral op Père Noël, met de versiering, slingers en ballen die ze meebrachten.

De gemeente Zandhoven stelde haar bestelbusje ter beschikking. 

De gemeente Zandhoven stelde haar bestelbusje ter beschikking. ©   kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio