©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Zulte Waregem deelt kansloos Beerschot uppercut uit

Een week na de stunt tegen Racing Genk ziet de wereld er voor Beerschot weer een stuk beroerder uit. De Mannekes gingen op het veld van Zulte Waregem kansloos onderuit en zijn de grote verliezer van het weekend. Cercle Brugge loopt vier punten uit, de kloof met de veilige 16e plaats bedraagt nu al acht punten.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Veel vijfjes bij Beerschot, Vanhamel de pineut

Kan je een wedstrijd veel slechter beginnen dan Beerschot op het veld van Zulte Waregem? Nog voor het openingskwartier voorbij was, had Zinho Gano de 3-0 aan de voet. De ex-speler van Antwerp en Waasland-Beveren, afgelopen zomer nog op het verlanglijstje van Beerschot, mikte een voorzet van Fadera tegen de paal. In de rebound ging Vanhamel goed plat op de poging van Kutesa. De Mannekes zagen alle kleuren van de regenboog, maar werden een vroege uppercut bespaard.

In de beginfase had Beerschot al enkele stevige tikken moeten incasseren. De eerste aanval van de thuisploeg leverde meteen een doelpunt op. Radic werd op zijn flank afgetroefd door Kutesa, in het centrum kopte Gano tussen drie verdedigers de openingsgoal tegen de touwen. Veel te makkelijk. De dubbele voorsprong kreeg Essevee helemaal cadeau. Een snelle tegenstoot van Zulte Waregem leek met een ongevaarlijk afstandsschot van Dompé op een sisser af te lopen, maar Vanhamel schatte de poging van de Fransman helemaal verkeerd in: 2-0. Een flater van de Kielse captain.

Het was pijnlijk hoe Beerschot in de openingsfase keer op keer te laat kwam. De intenties waren nochtans dezelfde als de voorbije weken: de tegenstander snel onder druk zetten. Tegen Racing Genk leverde dat een vroeg doelpunt op, in Waregem was het na een kwartier en twee tegengoals wachten op de eerste paars-witte dreiging. Vaca wrong zich een weg de zestien binnen, Bossut redde de inzet van de Boliviaan met de voet.

 

 ©  BELGA

Beerschot probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar de pogingen van Shankland en Holzhauser misten overtuiging. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Bossut nog een keer op de proef gesteld. Shankland deed het nu wel goed en devieerde een voorzet van Caicedo richting doel, Bossut redde in twee tijden. Tussendoor ontsnapte Beerschot op de tegenaanval nog een tweede keer aan het nekschot. Na een inworp van Holzhauser ter hoogte van het Waregemse doelgebied dook Kutesa in geen tijd voor Vanhamel op: de Zwitserse Angolees besloot onbesuisd over.

Na de pauze verschenen er bij Beerschot met Lemos en Sanyang twee frisse krachten tussen de lijnen, maar de hoofdrollen waren nog steeds voor de thuisploeg. Dompé dook twee keer in de regiekamer en schilderde het leer twee keer gevaarlijk voor doel. Gano kwam de eerste keer net een voetje te kort en knikte bij de tweede poging een vrije kopkans in het zijnet. Beerschot ontsnapte andermaal aan een knock-out.

Zulte Waregem morste met de kansen, maar het maakte voor de ploeg van Francky Dury allemaal niets uit. De wedstrijd was eigenlijk al lang gespeeld. Waar Beerschot voor de pauze nog een handvol kansen kon afdwingen, deemsterde het in de tweede helft helemaal weg. Een vrije trap van Holzhauser naast de kooi van Bossut was het enige Kielse wapenfeit na de pauze.

En zo ziet de wereld van Beerschot er een week na de stunt tegen Racing Genk er weer helemaal anders uit. Van grote winnaar van het weekend tot grote verliezer. Cercle Brugge loopt dankzij de zege tegen KV Mechelen weer vier punten weg, de kloof met de veilige zestiende plaats bedraagt nu al acht punten. De uppercut die hen na een kwartier nog bespaard bleef, kwam er dan toch.

 

 ©  BELGA

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio