45ste Sinterklaasstoet Malle kan toch coronaproof doorgaan

Westmalle -

Geen persoonlijk handjesschudden of brievenoverhandiging dit jaar, maar de Sinterklaasvrienden van Westmalle zorgden er toch voor dat Sinterklaas op gepaste wijze met stoet en toespraak zijn blijde intrede kon maken zaterdag in Westmalle. En dat al voor de 45ste keer. De Goedheiligman bracht het verlossend nieuws dat iedereen wou horen: er zijn dit jaar geen stoute kinderen in Malle.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar werd Sinterklaas zonder stoet binnen in het gemeentehuis ‘in het verborgene’ ontvangen door burgemeester Harry Hendrickx (DBM), om zeker niet besmet te worden. Dat gesprek werd uitgezonden via de sociale mediakanalen van de gemeente Malle. Dit jaar mocht er toch iets meer. Om 13.30u vertrok Sinterklaas in een open koets aan de Kapelstraat om vervolgens tweeënhalf uur door de straten van Westmalle te toeren en de kinderen toe te zwaaien. Zoals gebruikelijk werd de koets voorafgegaan door enkele versierde aanhangwagens van Bumba, Maja De Bij of Cars. Ook de brandweer assisteerde. De burgemeester zat op de bok naast de koetsier.

Spijtig genoeg begon het goed te regenen toen de sint aan het gemeentehuis arriveerde, waar hij iedereen vanop veilige afstand toesprak. Hij toonde zich opgelucht dat hij nu toch weer persoonlijk de kinderen mocht zien. Een grote groep kinderen en ouders had zich op het plein voor de brandweerpost aan het gemeentehuis verzameld. Nadien mochten de kinderen op verschillende hoeken, zodat er niet lang aangeschoven moest worden, bij de Zwarte Pieten een zakje met een drankbrikje en snoepgoed halen. De schouwvegers hebben blijkbaar nog werk in Malle, want de Zwarte Pieten zien er nog écht pikzwart, wat goed was want zo was hun zwart mondmasker gecamoufleerd. Sinterklaas droeg een wit baardmasker.

Deze kindjes zijn net hun zakje gaan halen met snoepgoed. 

Deze kindjes zijn net hun zakje gaan halen met snoepgoed. ©   kma

Sinterklaas kreeg een warme ontvangst en kwam met een koets met bruin paard. Zijn eigen schimmeltje mocht rusten voor het grote werk. 

Sinterklaas kreeg een warme ontvangst en kwam met een koets met bruin paard. Zijn eigen schimmeltje mocht rusten voor het grote werk. ©  kma

Veel kinderen kwamen kijken. 

Veel kinderen kwamen kijken. ©  kma

Burgemeester Harry Hendrickx ontvangt Sinterklaas. 

Burgemeester Harry Hendrickx ontvangt Sinterklaas. ©  kma

De stoet door het dorp. 

De stoet door het dorp. ©  kma

De stoet door het dorp. 

De stoet door het dorp. ©  kma

Sinterklaas zwaait de kinderen toe. 

Sinterklaas zwaait de kinderen toe. ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio