©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Zwak KV Mechelen laat tweede plaats liggen tegen Cercle Brugge

Na een zwakke vertoning liet KV Mechelen een unieke kans liggen om zich minstens tot morgen op de tweede plaats te nestelen. Na een 2 op 24 was het Cercle Brugge dat ruim verdiend won met 3-1 en zo de druk van rode lantaarn Beerschot enigszins afwentelt. Woensdag kijken beide team elkaar Achter de Kazerne weer in de ogen voor de beker.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Bateau de pineut bij KV Mechelen, twee kleine lichtpuntjes voorin

Het contrast tussen Cercle Brugge en KV Mechelen kon nauwelijks groter zijn. Met een 2 op 24 en de almaar heter wordende adem van Beerschot in zijn nek, kon Cercle maar beter winnen om zichzelf en zijn coach Yves Vanderhaeghe wat rust te kopen. Malinwa daarentegen bivakkeerde met een 19 op 24 en de scalp van Club Brugge aan zijn degen op een fraaie vierde stek. Mits winst kon het minstens één dag van de tweede plaats genieten.

Bij KV Mechelen geraakte de deze week licht zieke Schoofs speelklaar. Dat gold niet voor Vanlerberghe (adductoren). Niet Iebe Swers, maar de 22-jarige Alec Van Hoorenbeeck was zijn vervanger. Voor de jonge verdediger was het zijn tweede officiële optreden voor Malinwa, nadat hij op 24 augustus 2019 tegen Oostende met zijn eerste profoptreden een persoonlijk hoogtepunt beleefde en 72 minuten tussen de lijnen stond. Bij Cercle miste Vanderhaeghe de geblesseerde Miangue en startten Vitinho, Sousa en Millan op de bank. Velkovski, Utkus, Decostere en Deman kwamen zo aan de aftrap. Denkey werd vandaag met malaria opgenomen in het ziekenhuis en ontbrak eveneens op het wedstrijdblad.

Na twee kleine waarschuwingen – kopballetjes van Somers en Utkus – knutselde een goed gestarte Vereniging na een kwartier een eerste goede kans in elkaar. Somers bediende Deman, maar een attente Van Hoorenbeeck kon de spits het scoren beletten. KV Mechelen kwam iets beter in de partij, al leidde dat niet meteen tot echt doelgevaar. Aan de overkant gooide Deman de bal voor doel, Somers besloot in een tijd naast de kooi van Coucke.

Vroege wissel bij Malinwa

Het was tot dan nog niet de wedstrijd van geel-rood en op de koop toe moest Vrancken net voor het halfuur ook een noodgedwongen wissel doorvoeren. Hairemans tastte naar zijn dij en kon niet meer verder. Oum Gouet verving hem, waardoor Schoofs een rijtje naar voren schoof en Mrabti – voordien voortdurend centraal wisselend met Hairemans - definitief naar de rechterflank uitweek.

 

 ©  BELGA

De Kameroener stond nog maar net tussen de lijnen toen Souza zijn eigen balverlies moest rechtzetten om een schot van Hotic af te blokken. Op de daaropvolgende hoekschop liet de Braziliaan zijn mannetje Utkus echter lopen, waardoor die de hoekschop van Hotic staalhard voorbij Coucke kon buffelen. Een verdiende voorsprong voor Cercle op dat moment. Ei zo na werd het 2-0 toen Utkus alweer kon koppen en ook Deman in de herneming niet voorbij Coucke geraakte.

De eerste helft kabbelde naar zijn einde. KVM was nergens en creëerde een déjà vu van tegen Seraing, toen het ook geen poot aan grond kreeg. Maar net als het water dat met bakken uit de lucht viel, kwam er ook een goaltje uit de lucht vallen. Bijker zette voor, Mrabti legde af en via het lichaam van de tackelende Van der Bruggen kon Storm zijn zevende van het seizoen maken. Een leuk verjaardagscadeau voor zijn vrijdag 2 jaar geworden zoontje Arthur. Voor Malinwa was het een zeer gevleide 1-1 op dat moment en bijna werd het nog zuurder voor Cercle. Mrabti zag de 1-2 echter op de paal stranden.

Cercle sterkst uit kleedkamer

Net als in de eerste helft was het Cercle dat het best startte. Daland zag zijn poging afgeblokt, Matondo vond vanuit een scherpe hoek Coucke op zijn weg. De bezoekers geraakten niet uit de omknelling, draaischijf Schoofs leek niet compleet fit na twee dagen ziekte. Groen-zwart liet het leer goed rondgaan. Bijker vond het welletjes en haalde Hotic onderuit, met een gele kaart tot gevolg. Toen Bateau bij een hoekschop Daland neertrok, ging de bal op de stip. Hotic faalde niet.

Vrancken zag het nog enkele minuten aan, maar voerde dan resoluut drie wissels door. Exit Bijker, Schoofs en Cuypers. Swers, Engvall en Shved moesten het tij helpen keren. Bijna was het al bingo. Mrabti kon net niet bij een goede voorzet van Storm, Shved wél, maar Van der Bruggen bracht redding op de lijn. Cercle botste via afstandsschoten van Lopes en Hotic dan weer op een goede Coucke. Uitstel, maar geen afstel, want nadat Bateau zich verkeek op een listig balletje van uitblinker Hotic – nog bedankt met een applauswissel - kon Matondo alleen voor Coucke de 3-1 maken.

Malinwa hing in de touwen en zelfs de aansluiter zat er niet meer in, waardoor het de tijdelijke tweede plaats liet schieten. Yves Vanderhaeghe en Cercle Brugge boekten hun eerste zege sinds 11 september en kunnen weer wat vrijer ademen.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

  • Cercle Brugge wint voor het eerst dit seizoen in eigen huis 
  • Mak KV Mechelen is nergens en verliest kansloos met 3-1  
  • Malinwa laat kans liggen om naar tweede plaats te sluipen 
 • Thibaut Peyre telt de dagen af voor zijn terugkeer op het veld bij KV Mechelen

  Voor een wedstrijdselectie tegen Cercle Brugge was het nog iets te vroeg, maar Thibaut Peyre (29) is wel degelijk op de weg terug na zijn vervelende achillespeesblessure. “Na de 7-2-nederlaag op Anderlecht riepen de fans om mijn terugkeer. Nu hoor ik ze niet meer. Hét bewijs dat het defensief goed staat”, weet de Franse verdediger.

 • Malinwa beleeft mooiste periode sinds gouden succesjaren: “Als KV nog eens Europees speelt, worden ze hier helemaal zot”

  KV Mechelen bruist. Sportief beleeft Malinwa zijn beste periode sinds de Europese succesjaren en naast het veld floreert de club als nooit tevoren. Clubicoon Fi Vanhoof en Malinwa-archivaris Bertrand Peeters, twee mannen met geel-rood bloed, zetten het huidige succes in een historisch perspectief. “We trekken nu dubbel zoveel supporters als in het jaar waarin we de Europacup wonnen. Wie weet waar dit eindigt.”

 • Vanlerberghe en Schoofs twijfelachtig voor verplaatsing naar Brugge: “Cercle misschien wel lastiger dan Club”

  Een week na de stunt tegen Club Brugge trekt KV Mechelen morgenavond licht gehavend naar stadsgenoot Cercle. Vanlerberghe (adductoren) en Schoofs (ziekjes) zijn twijfelachtig. Wouter Vrancken rekent op hun eerlijkheid en hakt morgen pas de knoop door. “Als ze voelen dat ze geen honderd procent zijn, dan moeten ze eerlijk zijn tegenover zichzelf.”

 • 17u30

  Debutant Van Hoorenbeeck aan aftrap bij KV Mechelen

  KV Mechelen: Coucke, Bateau, Bijker, Walsh, Hairemans, Storm, Cuypers, Schoofs, Van Hoorenbeeck, Mrabti en Souza 

  Na de 2-1 winst in eigen huis tegen Club Brugge moet coach Wouter Vrancken zijn team noodgedwongen op één plaats wisselen. Jordi Vanlerberghe is niet fit en wordt achterin vervangen door de 22-jarige Alec Van Hoorenbeeck. Voor de verdediger zijn het zijn eerste minuten voor Malinwa na zijn uitleenbeurt aan Helmond Sport. Rob Schoofs was twijfelachtig maar staat gewoon aan de aftrap. Van Damme en Druijf zijn nog steeds out met een blessure. 

 • 17u40

  Vier nieuwe namen bij Cercle Brugge

  Cercle Brugge: Didillon, Utkus, Sousa, Daland, Decostere, Hotic, Matondo, Velkovski, Lopes, Deman, Somers en Van der Bruggen

  Na de 1-2-thuisnederlaag heeft coach Yves Vanderhaeghe zijn team opnieuw door elkaar geschud. Miangue is gekwetst en Sousa, Vitinho en Millán verhuizen naar de bank. In hun plaats krijgen Decostere, Utkus,  Deman en Velkovski hun kans vanavond. Cercle heeft absoluut nood aan een driepunter. De Vereniging kon nog maar twee keer winnen dit seizoen en ze voelen de hete adem van rode lantaarn Beerschot in de nek. 

 • 17u55

  Scheidsrechter

  De wedstrijd is in handen van scheidsrechter Wesli De Cremer. 

 • Wie is uw favoriet voor dit duel?

  • Cercle Brugge

   23%
   21 stemmen
  • KV Mechelen

   68%
   63 stemmen
  • Beide ploegen delen straks de punten

   10%
   9 stemmen
 • 18u15

  Nog een kwartier

  Het is nog een kwartier tot aan de aftrap in een koud, winderig en amper gevuld Jan Breydelstadion. Bij winst wippen de bezoekers over Antwerp en Club Brugge naar een voorlopige tweede plaats. 

 • 18u27

  Toss

  Rob Schoofs en Hannes Van der Bruggen schudden de hand van scheidsrechter Wesli De Cremer. Cercle wint de toss en verkiest om blijven te staan. Tijd om te voetballen in een matig gevuld Jan Breydel.  

 • 18u30 Match gestart

 • 1'

  Bal rolt

  Leonardo Da Silva Lopes trapt deze partij op gang. De thuisploeg speelt in de vertrouwde groen en zwarte kleuren. KV Mechelen doet het in het wit vanavond. 

 • 2'

  Vrije trap

  Dimitar Velkovski krult de bal in het pak. Het leer blijft even hangen maar doelman Coucke moet niet ingrijpen. De thuisploeg heeft nog maar 15 keer gescoord dit seizoen. 

 • 3'

  Diepe bal

  Hugo Cuypers wordt diep gestuurd maar de Luikenaar komt niet aan de bal. Doelman Didillon is ter plaatse om het ronde ding op te rapen. 

 • 5'

  Volgende vrije trap

  Hannes Van der Bruggen zwiept de bal naar de tweede paal. Thibo Somers staat helemaal vrij maar onze landgenoot kopt te zwak in de handen van doelman Coucke. Hier zat meer in voor de thuisploeg. Prima begin van de Vereniging. 

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio