Patrick Pittillion. 

Patrick Pittillion. © Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Wanneer ik een overwoekerde tuin zie, steek ik mijn kaartje al eens in de bus”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Patrick Pittillion (52).

“Ik doe het wekelijkse tuinonderhoud van diverse tuinen hier in de Cogels-Osylei. Ik heb een eenmanszaak en ben ondertussen al dertig jaar tuinaannemer. Ik ben er destijds ingerold door eens mee te gaan met iemand. Vandaag helpt mijn schoonzoon me. We werken in tuinen in de stad, maar ook in Kapellen, Brasschaat, Ekeren,… Maar deze straat is toch een uitzonderlijke locatie om te werken. Ik vind het een eer om dit te mogen doen. De tuinen zijn hier best bijzonder en ze zijn allemaal heel proper en netjes onderhouden. De locatie leent zich daar natuurlijk wel toe. Maar ik ervaar hier geen grotere druk dan elders om het goed te doen. We doen het altijd goed. Dat is toch de bedoeling.” 

“Veel van de machines die we gebruiken, zijn elektrisch. Onze bladblazer en kantmaaier bijvoorbeeld. Dat is milieubewust en ook beter voor onszelf want ze maken minder lawaai en je hebt geen uitlaatgassen.”

“Soms kom ik al eens op locaties waarbij mijn groene vingers beginnen te tintelen. Tuinen die helemaal overwoekerd zijn of totaal niet onderhouden. Dan gebeurt het wel eens dat ik mijn kaartje in de bus steek. Dan denk ik: dit kan beter.”

“Tuinaannemer is fysiek een behoorlijk zware job. Na dertig jaar heb ik last van mijn onderrug. Maar ik wil dit graag blijven doen tot aan mijn pensioen. En misschien neemt mijn schoonzoon de zaak dan wel over.”

 evw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio