Jeugdactiviteiten worden opnieuw beperkt tot groepen van maximaal 50 personen

Vanaf maandag geldt er opnieuw een maximumcapaciteit voor jeugdactiviteiten. Vanaf dan mogen groepen nog maximaal 50 personen omvatten. Dat hebben de verschillende ministers van Jeugd zaterdag beslist.

ckaBron: BELGA

Het Overlegcomité vroeg vrijdag aan de verschillende ministers van Onderwijs en Jeugd om dit weekend te overleggen en uiterlijk tegen maandag met een pakket maatregelen te komen. Vrijdagavond kwam minister van Onderwijs Ben Weyts al tot een akkoord met de vakbonden en koepels en nu volgen dus ook de ministers van Jeugd.

LEES OOK. Geert Molenberghs scherp voor minister Weyts: “Hij doet alsof er niets aan de hand is”

Vlaams minister Benjamin Dalle heeft, samen met zijn Waalse evenknie Valérie Glatigny en zijn Duitstalige collega Isabelle Weykmans, na overleg met de jeugdsector beslist dat er opnieuw een maximumcapaciteit wordt opgelegd. Voor activiteiten die binnen plaatsvinden, mogen de groepen nog maximum uit 50 personen bestaan.

Meerdaagse activiteiten met overnachting, zoals kampen, mogen niet meer worden georganiseerd. De verschillende ministers van Jeugd dringen erop aan om activiteiten zo veel mogelijk buiten te organiseren.

Voor activiteiten die toch binnen doorgaan gelden strikte regels. Verschillende groepen mogen zich niet vermengen, er geldt een mondmaskerplicht vanaf 10 jaar en er moet maximaal worden ingezet op ventilatie. In de mate van het mogelijke moet opnieuw afstand gehouden worden.

De regels gelden vanaf maandag tot en met 20 december.

“Voor zoveel kinderen en jongeren zijn de activiteiten een lichtpuntje”, aldus de ministers van Jeugd. “Ook nu kan het niet anders om opnieuw, net zoals in andere sectoren, strenge maatregelen te nemen. We rekenen er opnieuw op dat het jeugdwerk de regels zal respecteren.”

LEES OOK. “Met maximaal 15 personen samen op weekend”: minister Verlinden verduidelijkt coronaregels

Vastgoed

Jobs in de regio