© Basisschool Centrum

Leraren basisschool verrassen directeur in quarantaine: “We zetten de school eens goed op ‘stelten’”

Vosselaar -

De leraren van de gemeentelijke basisschool Centrum in Vosselaar verrasten hun directeur Wim Eysermans tijdens zijn quarantaine. Samen met de leerlingen maakten ze een ludiek filmpje met als onheilspellende titel ‘Wat als… de directeur in quarantaine moet’.

Bart Van den Langenbergh

Directeur Wim Eysermans van de basisschool Centrum in Vosselaar moest begin deze week in quarantaine omdat een gezinslid positief had getest op het coronavirus. De PCR-test van het gezin kon pas vrijdag plaatsvinden. Enkele leraren bedachten in tussentijd een snood plan om hun directeur eens goed te verrassen.

“We maakten van de gelegenheid gebruik om de school eens goed op ‘stelten’ te zetten”, zegt Katrien De Vos, leerkracht van het zesde leerjaar. “De kleinste kleuters gingen op café. De oudste kleuters bouwden een feestje terwijl de juffen met een glaasje in de hand een film keken. Er werd een polonaise gedaan en er werd gedanst op de schoolbanken. De poetsvrouw gaf les omdat de klasjuf zin had om naar huis te gaan. Sommige juffen legden een kaartje, terwijl anderen hun roes uitsliepen. En ik maakte van de gelegenheid gebruik om de klas mijn huishouden te laten doen.”

Filmpje

Het schoolteam monteerde al deze acties in een filmpje met telkens het liedje Always look on the bright side of life om het volgende deel aan te kondigen. Op het einde van het filmpje verschijnt even een foto van het team met als achtergrondmuziek Only the strong survive.

“De directeur kreeg vrijdagmiddag het filmpje doorgestuurd met de boodschap ‘Gewoon even tonen dat ook zonder jou alles bolt, hoewel?”, schetst Katrien De Vos. “Hij reageerde kort daarna met ‘Wat als… fantastisch. Er is nog heel wat leven in de brouwerij op school. Ik was er echt ongerust over. De ware aard van heel wat collega’s komt duidelijk naar boven.’” Volgens het lerarenkorps verdient de directeur deze ludieke opsteker.

“Onze directeur kwam net voor de pandemie in onze school terecht. Hij staat voor 100% achter zijn team en hij draagt zijn steentje bij om van onze school een fijne omgeving te maken voor de kinderen, terwijl er kwaliteitsvol onderwijs wordt geboden”, legt de lerares nog uit. “O ja, natuurlijk gaven we heel de week het beste van onszelf. Kwestie van de criticasters voor te zijn.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio