Het Kerkplein in Heist-op-den-Berg tijdens een eerdere editie van Heist Loopt Warm. 

Het Kerkplein in Heist-op-den-Berg tijdens een eerdere editie van Heist Loopt Warm. © Dirk Vertommen

Corona trekt weer streep door Heist Loopt Warm: “Balen, maar we nemen onze verantwoordelijkheid”

Heist-op-den-Berg -

Het wandel- en loopevenement Heist Loopt Warm gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dat deelt organisator Actie Zorgenmens mee op zijn website en sociale media. “16 december zal een pak kouder worden dan we hadden voorspeld, want Heist Loopt Warm 2021 is geannuleerd”, klinkt het daar.

Kristof Van Rompaey

De opbrengsten van Heist Loopt Warm zouden dit jaar verdeeld worden onder het De Warmste Week-fonds en de bouw van nachtverblijf Nethedal in Heist-op-den-Berg. “Dit is balen, maar het is voor ons onmogelijk om het evenement te laten doorgaan volgens de geldende maatregelen”, melden de organisatoren. “Bovendien is de besmettingsgraad zo hoog, dat we daarin onze verantwoordelijkheid niet uit de weg willen gaan.”

Als je al was ingeschreven, kan je via mail laten weten of je een terugbetaling wenst of je inschrijvingsgeld doneert aan vzw Nethedal. “Je kunt het inschrijvingsgeld ook gebruiken voor onze zomereditie. We beloven nu al dat we er een warme zomer van gaan proberen te maken. Dat zijn we niet alleen aan onze trouwe deelnemers en aanhangers verplicht, maar ook aan onze goede doelen. Warme eindejaarsgroeten en zorg goed voor jezelf en elkaar.” (kvro)

www.heistlooptenzingt.be, info@heistlooptenzingt.be


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio