©  BELGA

Pech voor de fans! Veldritdebuut Mathieu van der Poel zonder publiek

Mathieu van der Poel start zijn veldritcampagne op 18 december op de WB-manche in het Nederlandse Rucphen. Helaas zal dat zonder publiek gebeuren, meldde de organisatie aan de gespecialiseerde website Veldritkrant.

Guy Van Den Langenbergh / Bron: Veldritkrant

Bij Veldritkrant licht organisator Kees Kools de beslissing toe. “Helaas zal er geen publiek aanwezig zijn”, aldus Kools. “Maar gelukkig mag het nog doorgaan.”

Uiteraard is dit een gevolg van het streng coronabeleid dat momenteel in Nederland wordt gevoerd. Het had erger gekund, blijft Kools optimistisch. “ Ze zouden zelfs ook nog alle sportwedstrijden stil hebben kunnen leggen”, zegt hij. “Belangrijk is nu in elk geval dat er duidelijkheid is want de onzekerheid was de laatste 5 à 6 weken vreselijk. Er gebeurde werkelijk niets meer omdat iedereen afwachtte en er ook steeds meer twijfel kwam bij sponsoren of men met gasten wel naar de VIP-tent zou moeten komen. Ook heel begrijpelijk. We gaan de komende weken alles perfect in orde maken zodat iedereen op TV kan zien wat we kunnen bieden. Dan kunnen de mensen de eerste wedstrijd, waar Van der Poel en Pidcock het opnemen tegen de anderen en tegen elkaar, thuis bekijken.”

Daags na Rucphen staan Van der Poel en Pidcock ook aan de start van de WB-manche in Namen. Daar is wel publiek toegestaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden