Evi Van Camp en haar man Matthias Vercammen zorgen voor de soepgroenten. 

Evi Van Camp en haar man Matthias Vercammen zorgen voor de soepgroenten. © Jan Van der Perre

Chefs maken soep voor Zorgboerderij Tallaart

Koningshooikt, Lier -

Tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen uit Koningshooikt en de Lierse restaurants Het Looks en In den Draaiboom gaan samen soep maken. Een deel van de opbrengst schenken ze aan Vzw Zorgboerderij Tallaart.

Chris Van Rompaey

Evi Van Camp is sinds 2013 de drijvende kracht achter Zorgboerderij Tallaart. Twee jaar geleden diende zij een Programma Plattelandsontwikkeling-project ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt!’ in. Met de steun van de provincie Antwerpen, samen met Europa en Vlaanderen, wordt geïnvesteerd in innovatieve plattelandsideeën. Het doel is de werking van de zorgboerderij te verduurzamen en rendabel te maken.

De zorggroepen van de zorgboerderij versnijden de groenten.

De zorggroepen van de zorgboerderij versnijden de groenten. © rr

Restaurantuitbaters Anja Vlaeymans van Het Looks en Kristof Delen van In den Draaiboom hadden vanaf de start veel sympathie voor dit project. Samen met Evi Van Camp, stichtster en drijvende kracht achter de vzw, staken ze de koppen bij elkaar. Omdat Evi samen met haar man Matthias en schoonbroer Jonas ook Gebroeders Vercammen uitbaat, bleek het een zeer mooie opportuniteit om dagverse soep te koop aan te bieden.

“De zorggroepen van de zorgboerderij helpen bij het versnijden van de groenten. Daarna verwerken de restaurantchefs ze tot een lekkere soep die we via onze webshop en in onze hoevewinkel verkopen. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de zorgboerderij, zodat we de werking kunnen verduurzamen”, zegt Evi Van Camp. (cvr)

 

 © rrMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio