©  David Van Hecke

Politievakbonden over onderhandelingen volgende week maandag: “We verwachten er veel van”

De vakbonden bij de politie verwachten veel van de heropstart van de sectorale onderhandelingen. Dat zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Bron: Belga

De vakorganisaties van de politie hebben ondertussen de uitnodiging ontvangen voor de heropstart van de sectorale onderhandelingen komende maandag. “De minister van Binnenlandse Zaken heeft tijdens de laatste ontmoetingen gezegd dat onze verwachtingen voor haar duidelijk zijn”, stellen de bonden. “We hebben minister Verlinden nogmaals laten verstaan dat we slechts kunnen onderhandelen als er ook daadwerkelijk iets op de onderhandelingstafel ligt.”

Ook vragen de politiebonden dat het Koninklijk Besluit over de pensioenregeling, ongewijzigd wordt toegepast. “Maar ondanks het feit dat in oktober de enveloppe van 67 miljoen euro van de onderhandelingstafel is verdwenen, willen we ons constructief opstellen en samen naar een oplossing te zoeken met één doel voor ogen: de aantrekkelijkheid van ons beroep herstellen”, klinkt het.

Geen acties maandag

Om ervoor te zorgen dat de onderhandelingen van maandag in alle rust en sereniteit kunnen verlopen, hebben de bonden besloten om die dag geen acties te doen. “Wij willen het overleg alle kansen geven en verwachten dan ook veel van onze minister van Binnenlandse Zaken en de regering. Zij hebben de sleutel in handen om te tonen dat ze respect hebben voor de politie en de job van personeelslid bij de geïntegreerde politie financieel willen herwaarderen.”

Maar dat wil niet zeggen dat de vakbonden hun acties stopzetten. “Integendeel, als de onderhandelingen maandag mislukken, zullen wij verder actievoeren.”