De feiten speelden zich op klaarlichte dag af in Halle-Dorp. 

De feiten speelden zich op klaarlichte dag af in Halle-Dorp. © kma 

14-jarige jongen aangevallen door groepje jongeren op klaarlichte dag

Halle-Zoersel, Malle -

Een 14-jarige jongen uit Halle-Zoersel kreeg vrijdag in de omgeving van de bushalte aan de kerk van Halle-Zoersel rake klappen van een groepje jongeren. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis met vooral kwetsuren in het gezicht. Er werd een proces-verbaal opgesteld door de politie Voorkempen.

Kristin Matthyssen

De jongen nam rond 15.30u de bus aan het Atheneum in Oostmalle. Daar werd hij al wat lastiggevallen door een groepje oudere jongeren, die hem met een filmpje aan het uitdagen waren. Dat filmpje ging nota bene over een vriend van de jongen die vorige week door diezelfde groep werd lastiggevallen

“Uiteindelijk zijn zij onderweg wel afgestapt, maar er waren intussen ook andere jongeren opgestapt die dat groepje kende”, zegt de moeder van het slachtoffer. “Mijn zoon schat dat ze een jaar of 17 zijn. Zij zijn op de bus blijven zitten tot mijn zoon in Halle-Dorp aan de kerk afstapte. Ze hebben gewacht tot de bus vertrokken was en hebben hem dan op klaarlichte dag in Halle-Dorp aangevallen. Hij kreeg vooral vuistslagen in het gezicht. Een heel dapper meisje dat het allemaal heeft zien gebeuren, is tussenbeide gekomen en heeft die groep uiteen kunnen drijven. Zij heeft zich ook bereid verklaard om te getuigen.”

De 14-jarige jongen verloor even het bewustzijn. Op de spoedafdeling kreeg hij de eerste verzorging. “Er werden geen breuken vastgesteld en hij mocht naar huis, maar we moeten hem wel in de gaten houden, want de kans bestaat dat hij een hersenschudding heeft”, zegt de geschokte moeder, die verbijsterd is over het blind geweld dat de tieners gebruikten.

“Mijn zoon is wel iets forser en groter voor zijn leeftijd dan gemiddeld, maar hij zal nooit uithalen. Ze hebben hem nu ook lastiggevallen omdat hij verontwaardigd had gereageerd op dat vernederend filmpje dat ze van zijn vriend hadden gemaakt.” De politie stelde een proces-verbaal op en zal de daders trachten op te sporen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio