Het gebouw wordt gerenoveerd. 

Het gebouw wordt gerenoveerd. ©  kma

Vlaams Belang vindt dat gemeente oud-gemeentehuis beter eerst had afgebroken

Zoersel -

Het oud-gemeentehuis van Zoersel dat in 2019 verkocht werd door het gemeentebestuur omdat het al even leegstond, wordt gerenoveerd. Raadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang) betreurde op de gemeenteraad dat het bestuur het gebouw destijds niet had afgebroken om vervolgens de grond te verkopen. “Zo was er een kans om daar een bredere stoep te maken. Nu blijft dat even dicht tegen die drukke baan staan.”

De gemeente Zoersel verkocht in 2019 het oude gemeentehuis aan Dorp 38. Het gebouw kwam in 1949 in handen van de gemeente, maar na de fusie van de drie deelgemeenten en de verhuis van de diensten naar het kasteel in Halle en het Bethaniënhuis, stond het gebouw leeg. Uiteindelijk was het nog een tijdje een noodwoning en doorgangswoning en later een woning in het kader van het lokaal opvang initiatief om nieuwkomers op te vangen.

De koper gaat het pand nu blijkbaar niet afbreken voor nieuwbouw maar renoveren. Oppositieraadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang) vindt dat de gemeente in 2019 een grote kans heeft laten liggen om daar een betere zichtbaarheid te maken en het pand eerst af te breken en dan pas de bouwgrond te verkopen. Zo kon de gevel naar achteren worden gebracht. “Dat is een keuze die we hebben gemaakt”, zegt schepen Marc De Cordt (Groen). Bollansée wou ook weten wat de eigenaar van het buurpand gaat doen. Het bestuur vond dat een vreemde vraag, omdat het een privézaak betreft waarin de eigenaar vrij is te doen wat hij wenst met zijn eigendom.  kma

Vastgoed

Jobs in de regio