Ferre, Robbe en Nietya: de eerste bezoekers van Winterdorp Schilde, dat vrijdagnamiddag de poorten opende. 

Ferre, Robbe en Nietya: de eerste bezoekers van Winterdorp Schilde, dat vrijdagnamiddag de poorten opende. © JAA

Winterdorp Schilde open: overdekte schaatsbaan bewijst meteen haar nut

Schilde -

De ijspiste van Winterdorp Schilde is sinds dit jaar overdekt. En dat kwam op de openingsavond al meteen van pas. De schaatspret en het horecaplein tussen de feeërieke chalets blijven elke dag te beleven tot en met 9 januari.

Dé eindejaarsattractie in Schilde is dus geen coronaslachtoffer. Organisatoren Kristof De Groote en Olivier Seminck besloten door te zetten en kregen het vertrouwen van de gemeente en trouwe sponsors. Hun winterdorp nieuwe stijl, met schaatsbaan nu achter de chalets, oogt gezellig dankzij de vele lichtjes en kerstbomen

De toegangspoort, waarachter je je Covid Safe Ticket moet tonen.

De toegangspoort, waarachter je je Covid Safe Ticket moet tonen. © JAA

Het mondmasker en Covid Safe Ticket zijn verplichte toegangsbewijzen. Een regenscherm hoeft dan weer niet. Zelfs niet op een druilerige avond als vrijdag, toen Winterdorp zonder veel franjes om 16 uur de poorten opende. Het hele Winterdorp is vanaf dit jaar overdekt, ook de ijsbaan, die in oppervlakte nog gegroeid is.

Nietya (13), Robbe (13) en Ferre (13), drie klasgenoten van het Atheneum Schilde, zijn iets na vieren de eersten die zich op het dertien centimeter dikke ijs wagen. “7,5 euro is niet veel voor een stel schaatsen. We zullen na schooltijd geregeld langskomen. Ik ben wel benieuwd of het me nog zal lukken na twee jaar, dat schaatsen”, vraagt Ferre zich af. Maar aan de eerste flukse rondjes te zien, is hij het nog niet verleerd.

Voor de bar zien we Dominique Van de Peer en vrienden samenzitten. Zonder mondmasker, maar dat hoeft ook niet als je aan de hoge tafels postvat. “Wat goed dat Winterdorp toch kan doorgaan. Wij zijn vaste klanten. We klinken hier vanavond voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst”, klinkt het.

Dominique Van de Peer en vrienden: vaste ‘bewoners’ van Winterdorp, toch het bargedeelte...

Dominique Van de Peer en vrienden: vaste ‘bewoners’ van Winterdorp, toch het bargedeelte... © JAA

Bodega Gilles

Sergio Demeester, eigenaar van horecazaak Bodega Gilles in ’s-Gravenwezel, staat als uitbater van een chalet met Italiaanse en Spaanse hapjes voor het eerst op Winterdorp. “Buiten mag er meer dan binnen. Het is mijn manier om de risico’s wat te spreiden. Straks gaan we trouwens ook op onze vaste locatie in de bocht van de Kerkstraat een grote open tent opstellen om onze klanten vlot te kunnen blijven bedienen. De drempel om binnen te consumeren ligt bij sommige mensen toch hoog nu de vierde coronagolf ons overspoelt.”

Sergio Demeester van Bodega Gilles serveert heel wat Italiaanse en Spaans elekkernijen naar de ijsbaan.

Sergio Demeester van Bodega Gilles serveert heel wat Italiaanse en Spaans elekkernijen naar de ijsbaan. © JAA

Kathleen Krekels (N-VA), schepen van Evenementen, was kort voor opening al een kijkje komen nemen en heeft geen spijt van de steun die de gemeente ook dit jaar verleent aan de initiatiefnemers.

“We zijn heel blij dat Winterdorp dit jaar toch kan plaatsvinden. De nodige maatregelen werden genomen om alles coronaveilig te laten verlopen zodat de bezoekers hier een gezellige tijd kunnen doorbrengen: naar hartenlust schaatsen of gewoon lekker iets drinken of eten. Ik verneem dat ook scholen enthousiast inschrijven om met hun klassen te komen schaatsen. Het wordt ongetwijfeld toch een fijne decembermaand in Schilde.” (jaa )

Winterdorp Schilde tot en met 9 januari elke dag in ’t Parkske ingang Turnhoutsebaan bij academie. Website Winterdorp Schilde met openingstijden en toegangsregels.
Ook Romy en Lucie waren er snel bij om het ijs uit te proberen.

Ook Romy en Lucie waren er snel bij om het ijs uit te proberen. © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio