Een ‘verpleegster’ giet een gratis shotje uit in Copacabana als beloning voor een test. Op die manier trachtte de discotheek vorige week nog een ludieke invulling te geven aan de verstrengde maatregelen. 

Een ‘verpleegster’ giet een gratis shotje uit in Copacabana als beloning voor een test. Op die manier trachtte de discotheek vorige week nog een ludieke invulling te geven aan de verstrengde maatregelen. © Copacabana

Discotheek Copacabana verbouwereerd na verplichte sluiting: “Nieuwe steun? We wachten nog op de vorige”

Kontich -

De laatste feestnacht in de discotheken zit erop. Vanaf vandaag moeten ze drie weken verplicht dicht. De nieuwe coronamaatregel zet ook de bekende nachtclub Copacabana in Waarloos (Kontich) voor voldongen feiten. “We hadden vorige week één positieve test. Wat kan je nog meer doen?”, vraagt medezaakvoerder Kevin Verbeeck zich af.

LEES OOK. Uitbater nachtclub Carré: “Drie weken dicht? Vorig jaar is het ook niet gelukt om kerst te redden”

Op de eerder verstrengde maatregelen had de nachtclub al op een ludieke manier ingespeeld door voor 5 euro, inclusief gratis shotje van de ‘verpleegsters’, de bezoekers een zelftest aan te bieden alvorens binnen te komen. “We schakelden daarvoor speciaal twee dames met ervaring in de zorg in. Op zaterdag haalden we er welgeteld één iemand uit die positief testte, ook na een hertest.”

Een test wordt uitgevoerd bij een van de discotheekbezoekers.

Een test wordt uitgevoerd bij een van de discotheekbezoekers. © Copacabana

“Er wordt verwacht dat we snel schakelen en dat doen we ook. Ik ben overtuigd dat 99% van de nachtclubs dat ook doet. Maar ik ben de voorbije week ook wel op plaatsen geweest - niet in Antwerpen - waar ik mijn twijfels bij heb. Ik stel me dan de vraag in hoeverre de controles gebeuren.”

Verbouwereerd

“Als je professioneel bezig bent, neem je het ernstig en probeer je zo veel mogelijk daaraan tegemoet te komen. Ik denk dat we allemaal weer verbouwereerd zijn over de zoveelste mokerslag die we te verwerken krijgen. Ze zeggen nu voor drie weken, maar is dat zo? Voordien was het ook maar voor ‘even’. En nieuwe steun? We wachten nog op vorige steun.”

“We zijn alleszins van plan om andermaal dan maar weer om te schakelen naar ‘Copa Café’ waarvoor we toestemming hebben. Na de eerder verstrengde maatregelen vorige week, was er al opvallend minder volk, maar meer kunnen we echt niet doen.”

“Wat toch ook wel pikt, is dat ze ons eerst gedwongen hebben te investeren om open te mogen blijven. Velen van ons hebben geïnvesteerd in duizenden zelftests - ook al omdat ze veel goedkoper en sneller te verkrijgen waren dan in België - waar we nu blijven mee zitten. Gaan ze dat ook compenseren?”

Vastgoed

Jobs in de regio