© Technopolis

Technopolis schenkt 3.200 euro aan Rode Neuzen Dag

Mechelen -

Wetenschappelijk doe-centrum Technopolis in Mechelen schenkt 3.200 euro aan Rode Neuzen Dag, een project dat zich inzet voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren. Het geld werd ingezameld door tickets te verkopen aan de symbolische kostprijs van 1 euro.

Dit weekend is het opnieuw Dag van de Wetenschap. Het evenement vindt door de coronacrisis voor het tweede jaar op rij volledig digitaal plaats, maar coördinator Technopolis verkocht wel 2.700 tickets aan een symbolische prijs van 1 euro. De opbrengst wordt integraal geschonken aan Rode Neuzen Dag. Wetenschapster Angelique Van Ombergen, meter van de Dag van de Wetenschap, verhoogde het totaalbedrag tot 3.200 euro.

Technopolis koos er bewust voor om Rode Neuzen Dag te steunen. “Inzetten op het mentale en fysieke welzijn van jongeren is enorm belangrijk”, zegt Ester Blockx van Technopolis. “Veel van hen staan voor levensbepalende keuzes op school. Dat is niet evident tijdens deze bizarre tijden. Net daarom vinden we het belangrijk dat echt iedere jongere in contact kan komen met wetenschap en techniek. Zo kan iedere jongere de juiste keuze maken.” (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio