De nieuwe shoppingroute passeert onder andere in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. 

De nieuwe shoppingroute passeert onder andere in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. ©  Dirk Vertommen

Mechelse handelaars lanceren shoppingroute ‘Girls day out’

Mechelen -

Handelsvereniging Mechelen MeeMaken lanceert dit weekend een tweede shoppingroute: Girls day out. Ze richt zich op (jonge)dames om Mechelen nog meer te beleven. Foldertjes met de route zijn te verkrijgen in handels- en horecazaken en bij UiT in Mechelen.

“Mechelen is een totaalpakket”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. “Enerzijds hebben we leuke winkels en gezellige horecazaken. Anderzijds zijn we ook een historische stad en zijn er altijd leuke plekken die een bezoekje waard zijn.”

Nu mensen het wandelen opnieuw ontdekt hebben, giet de stad beide troeven in shoppingroutes.”We hebben een wandeling uitgestippeld langs zeventien lokale ondernemers: twaalf winkels en vijf horecazaken. Op die manier kunnen jonge vrouwen en dames jong van geest een bezoekje aan hippe winkels combineren met een glaasje en een hapje”, vertelt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Eerder lanceerde Mechelen MeeMaken al een shoppingroute op maat van gezinnen met kinderen. In totaal komen er zo tien routes. svh

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio