In het beleefparcours staan speeltuigen voor de leerlingen van GO Nautica. 

In het beleefparcours staan speeltuigen voor de leerlingen van GO Nautica. © Ronny van den Ackerveken

GO Nautica neemt dierenweide en beleefparcours in gebruik

Merksplas -

Aan de achterkant van het hoofdgebouw van GO Nautica in Kleiryt in Merksplas zijn een beleefparcours en een dierenweide aangelegd. Tijdens de schooluren staat de groene ruimte open voor leerlingen, op andere momenten kunnen ook kinderen uit de buurt er terecht.

Ronny van den Ackerveken

GO Nautica is een school voor buitengewoon secundair onderwijs. De schooltuin heeft een heel ander uitzicht gekregen. “Begin vorig jaar zijn we gestart met de herinrichting”, vertelt directeur Bie De Gelder. “De verharding die er lag, is weggehaald. De tuin is nu een groene oase die tijdens de schooluren rust kan bieden aan onze leerlingen met een autismespectrumstoornis. Er staan zitbanken en speeltuigen, onder andere een schommel en een houten stapbrug. In de dierenweide lopen kippen, geiten, cavia’s en konijnen rond. We hebben gekozen voor aaibare knuffeldieren. In de vakantieperiodes komen de mensen van Markdal, het dagcentrum in Merksplas voor volwassenen met een beperking, de dieren verzorgen en eten geven. Ook de kleuter- en lagere scholen van Merksplas komen op bezoek.”

 

 © ram

Sponsors

De dierenweide en het beleefparcours zijn afgelopen vrijdag officieel geopend. “Alles was in het begin van het schooljaar al klaar, maar we hebben de opening enkele keren uitgesteld. Het project is gerealiseerd dankzij de steun van sponsors en het gemeentebestuur. Via de plattelandsondersteuning Leader konden we rekenen op subsidies. In de buurt van onze school zijn heel wat appartementen gebouwd en er komen er nog bij. Omdat die geen of een kleine tuin hebben, stellen we onze schooltuin buiten de schooluren open. Iedereen mag hier komen rondwandelen of zijn kinderen laten spelen”, aldus Bie De Gelder.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio