Kim en Steven lanceren een nieuwe gin met een speciale naam. 

Kim en Steven lanceren een nieuwe gin met een speciale naam. © Dirk Vertommen

Noodlot beslist over naam van nieuwe gin: “Jenny was door iedereen graag gezien”

Itegem -

Bij pop-upbar Keustcafé in Itegem (Heist-op-den-Berg) lanceren ze na de Itegoemse Sloek een nieuw drankje, namelijk de Gin Jenny. Eigenlijk zou het drankje eerst een totaal andere naam krijgen, maar het noodlot besliste er anders over, met een mooi eerbetoon als resultaat.

Bert Provoost

“Bij het begin van de coronaperiode hebben we de Itegoemse Sloek uitgebracht, een drankje dat volgens onze verbeelding zou helpen tegen het coronavirus. In september vorig jaar beslisten we om daarnaast ook een Itegemse gin uit te brengen. We hebben de man van Sky Spirits uit Putte aangesproken met de vraag of hij een gin wilde maken voor ons Keustcafé, dat normaal elke eindejaarsperiode open gaat”, vertelt Steven De Keuster.

“We hadden zelfs al een naam en een etiket in gedachten. We zouden onze gin 2222 Gin noemen, een link naar de postcode van ons dorp. Niet veel later begon de tweede golf van de pandemie. We wisten al snel dat we onze pop-upbar een jaar in de doos konden laten zitten. De situatie werd er ook voor ons persoonlijk niet beter op. Eind oktober kwam het vieze beestje wel erg dichtbij. Onze grootouders, die ook onze buren zijn, werden getroffen door het virus. Twee weken later sloeg het noodlot helemaal toe, toen we afscheid moesten nemen van een sterke, knappe en goedlachse dame waar ouderdom maar geen vat op bleek te krijgen. Jenny was wat ons betreft een echt icoon uit ons dorp”, legt Steven uit.

Fantastische grootmoeder

Diezelfde avond stond de ginmaker, niet wetend wat er die dag gebeurd was, aan de deur van de familie De Keuster met de nieuwe gin. “Trots vertelde hij over zijn gin die hij voor ons gemaakt had. Ik probeerde even in het enthousiasme mee te gaan, maar ook hij zag snel dat ik niet helemaal in mijn normale doen was. Na een warme schouderklop vertrok hij terug richting Putte. Onze plannen voor een gin werden lange tijd een verwaarloosbaar detail.”

De Gin Jenny is nu te koop.

De Gin Jenny is nu te koop. © Dirk Vertommen

“Pas na enkele maanden botsten we in onze drankkast op de fles gin en besloten we om eens te proeven. Het bleek een fantastisch product. Tijdens het proeven kon ik alleen maar denken aan mijn fantastische grootmoeder. Hoe ze geliefd was in ons dorp door jong en oud, hoe ze door iedereen graag gezien was, enzovoort. Het was duidelijk dat deze gin een eerbetoon moest worden aan deze prachtige vrouw. Daarom is de naam Gin Jenny geworden”, zegt Steven.

Gin Jenny is een frisse gin met citrus toetsen. “Er zitten aroma’s in van citroen, sinaasappel, gember, eucalyptus, munt en salvia. Voor mij was het belangrijk dat je hem alleen door te ruiken kon onderscheiden van alle andere gins en dat is helemaal gelukt”, klinkt het.

Bestellen kan via een online bestelformulier. Een fles Gin Jenny kost 30 euro. Ook de Itegoemse Sloek is nog steeds te koop.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio