Eind vorige maand werden met Mortselse hulp nog inboedels leeggemaakt in Wallonië. 

Eind vorige maand werden met Mortselse hulp nog inboedels leeggemaakt in Wallonië. © RR

Mortselse ontbijtactie voor slachtoffers van overstromingen levert 6.000 euro op

Mortsel -

De Mortselse groep die nog wekelijks in Wallonië gaat helpen om de sporen van de overstromingen van afgelopen zomer uit te wissen, heeft een geslaagde ontbijtactie op poten gezet. Zondag zal het voor 6.000 euro aan ontbijten verdelen.

Filip Spoelders

Met zijn Hulp aan de Overstromingen gaven de vrijwilligers vorige maand aan dat de inwoners van Wallonië, meer bepaald in Esneux, Trooz, Pepinster en Chaudfontaine waar ze gaan helpen, dringend nood hebben aan verwarmingstoestellen. Om geld te verzamelen begonnen ze met de ontbijtactie Bon-a-petit en het sloeg aan in de Antwerpse regio.

Volle bestelwagens

“Het project bracht heel wat in beweging. We hebben niet alleen meer dan 6.000 euro aan ontbijten en giften ontvangen. We reden ook al drie keer met een volle bestelwagen aan verwarmingstoestellen, warme kleren, beddengoed, eten,... naar de getroffen gebieden in Luik. Deze goederen worden rechtstreeks aan 450 gezinnen aangeboden”, melden Saskia Luyckx, Nathalie Helsen, Sven Van Caimere en Steven Terlaeken van Hulp aan de Overstromingen.

Zondag zullen de bestelde ontbijtmanden aan huis worden geleverd of aan Kaleidoscoop afgehaald worden. En het zal niet stoppen met deze actie. “We kunnen verklappen dat we doorgaan met de hulp ter plaatse. In het eerste deel van 2022 zullen we opnieuw een dergelijke actie doen.”

Vastgoed

Jobs in de regio