Elf GAS-boetes uitgeschreven voor misbruik van parkeerplaatsen voor personen met handicap

De Antwerpse politie heeft donderdag in de binnenstad en op Linkeroever gecontroleerd op misbruik van parkeerkaarten en -plaatsen voor personen met een handicap.

Elf keer stelde de politie een GAS-boete. “Dat was telkens omdat personen geparkeerd stonden op een plaats die voorbehouden is voor personen met een handicap, zonder dat er een speciale kaart aanwezig was”, aldus de politie.

Er werd ook een proces-verbaal opgesteld omdat een bestuurder misbruik maakte van een parkeerkaart voor personen met een handicap. In totaal controleerde het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West en twee wijkteams 163 parkeerplaatsen en 108 parkeerkaarten.

De politie stelde ook heel wat andere overtredingen vast. “Negen bestuurders parkeerden op een laad- en loszone. Eén iemand is beboet omdat hij geparkeerd stond in een bocht. Vier foutparkeerders stonden in een woonerf buiten de voorziene vakken”, somt de politie op.

Acht bestuurders kregen een GAS-boete omdat ze op een stoep geparkeerd stonden, zestien anderen omdat ze in een voetgangerszone stonden. “Eén iemand riskeerde het om op een voorbehouden plaats voor politievoertuigen te parkeren. Vier bestuurders zijn betrapt op het gsm’en tijdens het rijden”, aldus de politie, die ook nog een bestuurder betrapte onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio