Frankfurt-fan raakt zwaargewond bij pyro-aanval uit Antwerp-vak, supportersclans raken opnieuw slaags

Een supporter van Eintracht Frankfurt is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een pyro-aanval van de bezoekende Antwerp-fans. Dat raakte vrijdag bekend. Beide ploegen troffen elkaar in Duitsland op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League. Het duel eindigde op 2-2.

Bron: BELGA

De Antwerpfan die het Bengaals vuur afschoot, werd volgens de politie van Frankfurt opgepakt en zal vrijdag voor de rechter verschijnen. De fan zelf moest even voor verzorging naar het ziekenhuis.

De Antwerp-fans staken donderdag een gigantische hoeveelheid pyrotechnisch materiaal af in het bezoekersvak van het Deutsche Bank Park in Frankfurt. Één brandende pijl werd vanuit het hoogste bezoekersvak ook naar een vak van het thuispubliek gegooid.

Ook de thuissupporters lieten zich niet onbetuigd. Vanuit het thuisvak werd een stevige voetzoeker op het veld gegooid, vlak bij spelers Jean Butez en Birger Verstraete die zichtbaar schrokken van de knal. Bij hun aanval raakten enkele stewards gewond.

Opstootjes in het stadion, Antwerpfans ondergebracht in Ierse pub

Voor en na de partij waren er opnieuw rellen tussen beide fangroeperingen. De politie kon zo’n 150 Frankfurt-relschoppers arresteren. In het stadion, waar fans van Antwerp en Frankfurt een dranktoog deelden en dus niet van elkaar gescheiden waren kwam het tot een aantal ernstige opstootjes.

Antwerpfans werden na afloop ook samen naar een Ierse pub gebracht onder begeleiding van de politie, omdat een grote groep Frankfurtfans naar hen op zoek was. De Duitse politie bleef al die tijd aanwezig in het café, om de Antwerpfans te beschermen.

Sancties

Gevreesd wordt dat Antwerp opnieuw zwaar gesanctioneerd zal worden door de UEFA. Na de onregelmatigheden tijdens de heenmatch tegen Frankfurt kreeg Antwerp al een match achter gesloten deuren opgelegd en een gelijkaardige straf, in combinatie met een zware financiële sanctie, is ook deze keer niet denkbeeldig.

(pego, joro)

LEES OOK. Antwerp moet vrezen voor nieuwe sancties, en Europese inkomsten waren al zo pover

Vastgoed

Jobs in de regio