© RTV

Miquel Bouterse krijgt 24 jaar cel voor roofmoord tijdens mislukte ripdeal: “Hij krijgt de kans om nog iets te maken van zijn leven”

Na een beraad van bijna drie uur heeft de Antwerpse assisenjury Miquel Bouterse veroordeeld tot 24 jaar voor de roofmoord op Ronalds Brakmanis in september 2017 in Grobbendonk. Er was dertig jaar cel gevorderd, maar de jury hield rekening met verzachtende omstandigheden.

Maaike Floor

Assisen Antwerpen


Beschuldigde: Miquel Bouterse (38) 
Beschuldiging: Roofmoord 
Slachtoffer: Ronalds Brakmanis (47) 
Plaats: Oude Steenweg, Grobbendonk 
Datum: 29 september 2017

LEES OOK. Dertig jaar cel gevorderd voor roofmoord tijdens misgelopen ripdeal

“De feiten vonden plaats in de zeer specifieke context van het drugsmilieu. Los van dit criminele milieu, waarin Miquel Bouterse al langer actief was, had hij ook zijn goede kanten. Hij was een goede partner en een goede vader, hij krijgt een kans om nog iets van zijn leven te maken en een vaderrol op te nemen voor zijn zeven kinderen”, motiveerde de jury de straf. De juryleden vonden ook dat Bouterse oprecht spijt heeft van wat er gebeurd is.

De jury vond niet dat de redelijke termijn was overschreden, ook al omdat de behandeling van de assisenzaken tijdelijk werd opgeschort door de coronapandemie. Ze hield wel rekening met het tijdsverloop sinds de feiten.

“Ik hoop dat u beseft dat u ernstige feiten hebt gepleegd”, sprak voorzitter Vincent Roelants Miquel Bouterse toe. “Maar ik heb ook nog nooit zulke lovende verklaringen gelezen over een beschuldigde. Dat heeft zeker een rol gespeeld in het bepalen van de straf. 24 jaar is lang, maar niet het einde van de wereld. U zult nog een kans krijgen, ik hoop dat u de kans zult grijpen om een vader te zijn voor uw zeven kinderen en hen financieel te ondersteunen op een legale wijze.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio